Zemiakové rösti s panenkou

Marek Brezina
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton v Košiciach, 6. novembra 2012
Zemiakové rösti s panenkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
60 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
150 g
8 uvarené v šupke
150 g
 na spestrenie




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke. Necháme ich vychladnúť a postrúhame na hrubo.

  2. 2

    Bravčovú panenku osolíme, okoreníme a obalíme v slanine. Prudko opečieme z každej strany a na chvíľu odložíme. Mrkvu trochu zblanžírujeme a postrúhame. Zmiešame ju s nastrúhanými zemiakmi a vyformujeme na placky na rozpálenej panvici s olejom. Pečieme z oboch strán do zlatista.

  3. 3

    Medzitým do vyhriatej rúry dáme dopiecť mäso asi na 8 minút pri 180 oC. Takto pripravené mäso podávame s rösti (osmaženou zemiakovomrkvovou zmesou). Na spestrenie môžeme servírovať s jarnou zeleninou.

Diskusia k receptu

evanaaa
Pekne to jedlo vypadá - myslela som že rosti sa robí len zo surových zemiakov.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia