Zemiakové rösti s panenkou
Marek Brezina
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton v Košiciach, 6. novembra 2012
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton v Košiciach, 6. novembra 2012
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
10 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke. Necháme ich vychladnúť a postrúhame na hrubo.
- 2
Bravčovú panenku osolíme, okoreníme a obalíme v slanine. Prudko opečieme z každej strany a na chvíľu odložíme. Mrkvu trochu zblanžírujeme a postrúhame. Zmiešame ju s nastrúhanými zemiakmi a vyformujeme na placky na rozpálenej panvici s olejom. Pečieme z oboch strán do zlatista.
- 3
Medzitým do vyhriatej rúry dáme dopiecť mäso asi na 8 minút pri 180 oC. Takto pripravené mäso podávame s rösti (osmaženou zemiakovomrkvovou zmesou). Na spestrenie môžeme servírovať s jarnou zeleninou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
a rösti placku vyrábam jednu veľkú na panvici a rozdelím ju na štvrtinky. Nedávam do nej mrkvu, len opražím na cibuľke. Máme ju veľmi radi.