Rybacie fašírky fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 19. novembra 2013
Rybacie fašírky (fotorecept)
Foto: gordonko

... jeden zo starých receptov .... z doby, keď som ešte bol Zobraziť celý popis... jeden zo starých receptov .... z doby, keď som ešte bol rybárom

60 minút
príprava
15 - 20 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg (pleskáč)
0,5 kg
2 ks
6 strúčikov
2 - 3 ks

Postup

  1. 1

    vykuchané a očistené ryby dáme povariť na 5 minut ,

    Rybacie fašírky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    potom ju vyberieme a zbavíme ich vätších kostí - rebrové , chrtové a plutvové , to sú také ,,potvorské,, ihly čo ostavajú po odrezaní ritnej a hornej plutvy ... drobné kosti môžu ostať

    Rybacie fašírky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    očistené rybacie mäso 2x pomelieme

    Rybacie fašírky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pokrájame si staršie rožky .... ja som pokrájal svoj domácí chlebík

    Rybacie fašírky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    k pomletému rybaciemu mäsu pridáme mletý bôčik ( ja som mal mleté mäso ,tak som dal to - aj tak je vtom kupovanom vela tuku až 30% no a rožky či chleba navlhčené v mlieku alebo vode

    Rybacie fašírky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    pridáme vajíčka a koreniny , majoránku , čierné mleté korenie

    Rybacie fašírky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    osolíme

    Rybacie fašírky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    pridáme cesnak a vymiešame

    Rybacie fašírky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    správnú hustotu doladíme strúhankou

    Rybacie fašírky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    formujeme fašírky , ktoré obalíme v strúhanke

    Rybacie fašírky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    a vysmážame asi 15minut

    Rybacie fašírky (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    a máme hotovo

    Rybacie fašírky (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    DOBRÚ CHUŤ

    Rybacie fašírky (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

paeva
robím, ale bez bravčového mäsa
eviana
Mňam, ja by som si veru dala aj hneď, vyzerá to super :)
amelie
do rybacích fašírok namiesto pečiva dávam zemiaky uvarené v šupke a pretlačené, nepridávam bravčové mäso, ale na tých tvojich by som si určite pochutnala, rybičky milujem:-)
edward456
super,ja davam 20-30dkg bocika aby boli trocha masne.........................
trans74
Ahoj. Ja bývam v Hamburgu, v Nemecku. Tu by som nevedela preložiť rybu "Pleskáč", ja nemôžem jesť normálne ryby, len fašírky, lebo po pomletí sa stráca rybia bielkovina, na ktorú som alergická.... prosím Ťa preto o odpoveď na moju otázku: môžem dať do tých fašíriek aj Pangasius, alebo inú rybu? Prosím Ťa pekne o Tvoju odpoveď. Ja milujem vôňu vyprážanej rybaciny, no kôli silnej Alergii môžem len fašírky z ryby. Preto Ti budem za Tvoju Odpoveď naozaj vďačná! Pekný pozdrav z Hamburgu. Jessy
viera1
@trans74 (25.12.2020 03:10)

Pleskáč je Karausche,je to plevelná ryba (unkraut Fish) a nepredáva sa v obchodnej sieti.Z tvojho príspevku mi nie je jasné,na čo si alergická,v každom prípade konzultuj s lekárom,či môžeš sladkovodné ryby  www.biologie-seite.de/Biologie/Liste_europ%C3%A4ischer_S%C3%B...
.Z uvedených rýb sa na trhu predáva len asi 4-5 druhov.Možno sa jedná v tvojom prípade o anisakiózu,lebo tvrdenie,že mletím sa stratí bielkovina mi nedáva zmysel.Bez konzultácie s lekárom,neexperimentuj.Môj svokor robil fašírky z jalca hlavatého (Leuciscus cephalus) ,kostičky ostali v mlynčeku ☺,inak bola táto plevelná ryba nepoužiteľná.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha