Foto: gordonko
... jeden zo starých receptov .... z doby, keď som ešte bol Zobraziť celý popis... jeden zo starých receptov .... z doby, keď som ešte bol rybárom
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
vykuchané a očistené ryby dáme povariť na 5 minut ,
-
2
potom ju vyberieme a zbavíme ich vätších kostí - rebrové , chrtové a plutvové , to sú také ,,potvorské,, ihly čo ostavajú po odrezaní ritnej a hornej plutvy ... drobné kosti môžu ostať
-
3
očistené rybacie mäso 2x pomelieme
-
4
pokrájame si staršie rožky .... ja som pokrájal svoj domácí chlebík
-
5
k pomletému rybaciemu mäsu pridáme mletý bôčik ( ja som mal mleté mäso ,tak som dal to - aj tak je vtom kupovanom vela tuku až 30% no a rožky či chleba navlhčené v mlieku alebo vode
-
6
pridáme vajíčka a koreniny , majoránku , čierné mleté korenie
-
7
osolíme
-
8
pridáme cesnak a vymiešame
-
9
správnú hustotu doladíme strúhankou
-
10
formujeme fašírky , ktoré obalíme v strúhanke
-
11
a vysmážame asi 15minut
-
12
a máme hotovo
-
13
DOBRÚ CHUŤ
Pleskáč je Karausche,je to plevelná ryba (unkraut Fish) a nepredáva sa v obchodnej sieti.Z tvojho príspevku mi nie je jasné,na čo si alergická,v každom prípade konzultuj s lekárom,či môžeš sladkovodné ryby www.biologie-seite.de/Biologie/Liste_europ%C3%A4ischer_S%C3%B...
.Z uvedených rýb sa na trhu predáva len asi 4-5 druhov.Možno sa jedná v tvojom prípade o anisakiózu,lebo tvrdenie,že mletím sa stratí bielkovina mi nedáva zmysel.Bez konzultácie s lekárom,neexperimentuj.Môj svokor robil fašírky z jalca hlavatého (Leuciscus cephalus) ,kostičky ostali v mlynčeku ☺,inak bola táto plevelná ryba nepoužiteľná.