Bravčové mäso na smotane s tagliatelle
Foto: olinecka
Jednoduché a rýchle jedlo.
20 minút
príprava
príprava
45-50 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
750 g (zo stehna) |
|
podľa potreby |
|
1 stredne veľký ks |
|
podľa chuti |
|
|
|
1/2 ČL |
|
2 - 2,5 dcl alebo teplá voda (na podliatie) |
|
|
|
|
|
podľa chuti |
|
z 1/2 citróna (na dochutenie) |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Mäso umyjeme a pokrájame na kocky. Cibuľu pokrájame nadrobno a orestujeme na oleji do sklovita, pridáme pokrájané mäso dochutíme korením, soľou pridáme celú rascu dusíme pod pokrievkou.
- 2
Postupne pridávame červenú sladkú papriku a podlievame vývarom alebo teplou vodou do mäkka.
- 3
Hotové mäso zahustíme smotanou na šľahanie. Dochutíme cukrom a citrónovou šťavou. Podávame s cestovinou alebo knedľou, prajem dobrú chuť.
- 4
Ešte nakoniec niečo z dobrôt na svadbu pre moju dcéru.
- 5
Bola veľká mňamka.
- 6
Určite sa nedá odolať.
- 7
No ešte raz.
Tiež smotane:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Omáčka je zahustenie smotanou na šľahanie môžeš pridať aj trochu masla . Krásny dník.
Tak niečo som upiekla ja a potom bola aj pomoc.
Dcére blahoželanie odovzdám.Pekny deň...
No potrebujem, preložiť krásny dník.
Už iba prvé, pozdravujem.
Izka moja z celého srdca Ti ďakujem aj za novomanželov...