
Plnený baklažán
Baklažány rozrežeme po dlhšej strane a striedky vydlabeme. Spodok každej polovice odrežeme tak, aby vznikla...

Rajčiny s čiapočkami
Tanto recept je jednoduchý a náplň rajčín je možno obmeňovať. Možno použiť vaječnicu, nasekanú šunku,...

Zaváraný baklažán s paprikou so syrovými haluškami
Baklažány prekrojíme a vydlabeme stredy. Jemne nasolíme a necháme odstáť. Červenú papriku pokvapkáme olejom a posypeme cukrom...

Gulášová polievka s mrazenou zeleninkou
Karé nakrájame na kocky, dáme do hrnca, pridáme olej, nakrájanú cibuľku, gulášové korenie, opečieme a dusíme do...

Bravčové rezne na šalvii
Na tanieri zmiešame múku, nasekanú šalviu, soľ a korenie. Touto zmesou poprášime rezne z...

Chrumkavé pliecko
Slivky namočíme do jablčného vína. Pliecko umyjeme, osušíme, okoreníme a osolíme. Kožu narežeme...

Rebierka v sladkokyslej omáčke s jazmínovou ryžou
Vitajte v kuchyni plnej vôní a chuťových explózií! Dnes vám predstavíme recept na lahodné rebierka v sladkokyslej omáčke, podávané s jazmínovou ryžou....

Staročeské kocky
Krkovičku nakrájame na väčšie kocky a osolíme. Na oleji opečieme pokrájanú cibuľu, pridáme mäso, ...

Záhorák
Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme. Na rozohriatom oleji ho opečieme z oboch strán. Do...

Fazuľové karbonátky
Namočenú fazuľu uvaríme domäkka. Potom ju rozmixujeme na kašu, zmiešame s nastrúhanými zemiakmi, vajcom...

Hubový veniec s hruškami
Komerčný recept<br><br> Doba prípravy: asi 40 minút<br> Doba kysnutia: asi 50 minút<br> Doba pečenia: asi 35 minút<br> asi 12 kusov<br>

Farebný šalát
Zemiaky umyjeme a spolu so šupou ich uvaríme v osolenej vode. Ošúpanú cibuľu nakrájame na kocky...

Cestoviny „Carbonicelli“
Cestoviny uvaríme, odstavíme ich a scedíme. Olúpeme cibuľu, nakrájame ju a dáme ju orestovať...

Skryté mäso
Inšpirovala som sa receptom z Báječnej ženy "Rybie filé so zeleninou". Robila som od oka,...

Oberačkový mäsový batôžtek
Údené koleno aj so žemľami (môžeme ju najprv namočiť v mlieku) pomelieme a zamiešame (spracujeme) s bešamelovou...

Čertovská omeleta
Na oleji urestujeme kolieska klobásy, pridáme nakrájané feferónky, kapie a premiešame. Túto zmes zalejeme vajcami...

Karbonátky v šulci
Můj syn mi přinesl dózu se sulcem nějak jinak. Koukám a jsou v něm karbanátky...

Jarné kaleráby plnené klobásovým mäsom
Dnešný obed v znamení skorých kalerábov, ktoré som naplnila mäsom z neúdenej domácej klobásky. veľmi...

Kačka so šunkou
Na pekáč dáme olej a posolenú kačicu. Prudko ju opečieme z oboch strán, podlejeme vodou...

Vinná klobása smažená v mletém mase
Mleté maso smícháme s kořením, solí, vajíčkem, česnekem, majoránkou a strouhankou.

Fašírkový kolotoč
Už dávno uvažujem, ako použiť tento zvláštne formovaný patizon. dnes som ho použila... urobila som...

Plnené cestoviny na spôsob lasagne
Vyhrala som veľké balenie dutých cestovín vo farbách talianskej trikolóry, plnila som ich klasickými omáčkami ako na lasagne....

Jaternicová omeleta
Žemle nakrájame na centimetrové kocky a na rozohriatom masle ich osmažíme dozlata. Vajcia rozšľaháme v mlieku...

Bravčová panenka s tmavými ringlotami
Históra kucháskeho umenia nás už z dávej minulosti dostatočne informuje, že muži sa za šporákom nestratia....

Bravčové s pečenou cibuľou
Bravčové mäso pokrájame na plátky, posolíme a okoreníme. Necháme odležať 15 minút na chladnom mieste. Potom mäso...

Tajuplné alobalíčky
V starej Číne raz jeden cisár povedal kuchárovi, že chce mať na každý deň iné jedlo,...