Segedinské bravčové kotlety.
hľadal som recept na sikulké bravčové rebierko a našiel som tento ktorý občas robievala moja neb. mamka....
Domácou jaternicou plnené pečené morčacie prsia so zelerovými hranolkami
Dnešný sviatočný obed som len tak vymyslela a to som ani netušila, aké to bude chutné....
Bravčové batôžky
Bravčové stehno prekrojíme na štyri rezne, naklepeme, osolíme a natrieme kečupom. Na troche oleja...
Sviečkovica v pivnej omáčke so zemiakovo-oškvarkovým závinom
Bravčovú sviečkovicu osolíme, okoreníme, opečieme a dáme do rúry pri nízkej teplote asi 80 °C piecť 20 minút....
Plnené cukinové mištičky
Dnes som mala cukinový deň. zavárala som papriku plnenú cukinovou zmesou... tak sme si urobili na...
Mleté mäso na kávovej poleve
Robievam ked cakam vela ludi na navstevu alebo ked ideme na vylet, pretoze tato dobrotka je...
Bravčová pečienka s chuťou husacej
Vynikajúca pochúťka na studené misy, alebo len tak na čerstvý chlebík alebo na bagetu
Rolovaný sendvič s domácou šunkou a čerstvým špenátom
Z masla, syrokrému a pretlačeného cesnaku vymiešame jemnú a hladkú penu. Pridáme štipku soli a...
Nátierka zo sterilizovanej kapusty
Zaujímavé a chutné využitie sterilizovanej kapusty.
Bravčová podbrušinka plnená lečom s klobásou
Dnešný sviatočný deň som chcela potešiť lahodnou podbrušinkou, ktorú som teraz urobila podľa sezóny, takže...
Šunka v aspiku
Táto pochúťka je špecialitou z oblasti Burgundska vo Francúzsku. Je elegantným predjedlom pre návštevy, ale...
Guličky z mletého mäsa s orechami
Mleté mäso sa dá rôzne upraviť, toto jedlo môže byť na všedný deň aj sviatočný.
Čakanka v bešameli
Tento recept ma naučil môj manžel, neviem odkial ho má on ale veľmi nám chutí...
Fašírky plnené sušenými slivkami
Píšem ako český žandár, ale zdá sa mi to zmysluplnejšie písať recepty, lebo sa chcem z dokonaliť v...
Paštéta s oškvarkami a cibuľovo-cviklovým džemom
Paštéta: Nakrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme bravčové mäso, pečeň, osolíme a okoreníme, pridáme...
Kolienko v horčicových cibuľkách
Niet nad vianočnú klasiku – národnú, regionálnu, ale aj rodinnú, pod ktorú sa podpisujú korene nášho rodostromu. V mene „šťastných...
Pečeň so slaninou
Pečeň odbalíme, umyjeme, osušíme a pokrájame na pôátky. Mierne ich naklepeme, okraje narežeme. Obalíme...
Šumavská kapsa
Do hrubších kotliet urobíme nožom kapsu, osolíme ich a okoreníme. Na plátok slaniny položíme plátok...
Sviečková z bravčového mäsa
Dlho sme nemali omáčku, ktorá sa podáva k sviečkovej. Doma sme mali len bravčové mäso a tak som uvarila túto dobrotu aj z tohto mäsa....
Listové těsto plněné masovou směsí
maso pomeleme a osmahneme na cibulce. Dochutíme kořením kuře gril.
Mäsové pyré
mäso si uvaríme v polievke, potom ho vyberieme, nakrájame na kúsky, dáme do mixéra,...
Mozočková pochúťka
Cibuľu pokrájame a opražíme na masti nato dáme mäso a dusíme potom červenú papriku, čierne...
Vinná klobása smažená v mletém mase
Mleté maso smícháme s kořením, solí, vajíčkem, česnekem, majoránkou a strouhankou.
Veľkonočná kysnutá hrudka
Tento recept pochádza z východného slovenska a je môj najobľúbenejší na Veľkú noc.