Frikasé z pečene s karotkovou ryžou
„Keď sa vraví o zabíjačke, každý má na mysli zaužívané a dlho tradované recepty...
Gulášová polievka s mrazenou zeleninkou
Karé nakrájame na kocky, dáme do hrnca, pridáme olej, nakrájanú cibuľku, gulášové korenie, opečieme a dusíme do...
Predvianočný bravčový guláš
Mám rád akcie typu Vianočné trhy. Milujem tu atmosféru a hneď dostávam inšpiráciu, čo a...
Oberačkový mäsový batôžtek
Údené koleno aj so žemľami (môžeme ju najprv namočiť v mlieku) pomelieme a zamiešame (spracujeme) s bešamelovou...
Pečené rebrá s krúpkovo-petržlenovým šalátom
Zabíjačka patrí medzi slovenské gurmánske tradície a hostia tieto jedlá stále vyhľadávajú. Kvalitné, dobré a...
Kotleta s rozmarínovými haluškami a kalerábovým pyré
Očistenú kotletu konfitujeme v bravčovej masti pri 75 °C asi 1, 5 hodiny.
Fettucine s mäsovými guľkami
Na olivovom oleji opečieme cibuľu, pridáme cesnak, drtené paradajky (konzerva), korenie, soľ, ...
Fazuľky s chorizom a paradajkami
Kamaratka mi pozicala tenucku knizocku v anglictine s jednoduchymi spanielskymi receptami a hned som nieco z toho...
Pikantné bryndzové sushi rolky
Recept bol vytvorený v spolupráci s japonským šéfkuchárom pánom Kazuhitom Kawahirom. Viac si prečítate v tomto článku:...
Kapustové závitky v paradajkovej omáčke
Kapustu očistíme, odstránime vonkajšie listy, hlúb vyrežeme a vnútorné listy oddelíme. Listy blanšírujeme vo vriacej...
Domáca plnená podbrušinka na panvici
Na dnešný sviatočný deň som pripravila domácu podbrušinku... mám ju ešte zo zásob od farmára... dnes som...
Špargľa vo fašírke a v šunke
Na sezónu špargle sa vždy veľmi teším. Má osobitú chuť, zaujímavý tvar, málo kalórií...
Diabolský studený bôčik
Do vody dáme bôčik, cesnak, zrnká čierneho korenia a zrnká nového korenia. Všetko varíme,...
Sviečkovica v pivnej omáčke so zemiakovo-oškvarkovým závinom
Bravčovú sviečkovicu osolíme, okoreníme, opečieme a dáme do rúry pri nízkej teplote asi 80 °C piecť 20 minút....
Holandské vajcia
Vajcia nakrájame na plátky, údené mäso na malé kocky. Do vymasteného pekáča uložíme vrstvu vaječných plátkov,...
Tajuplné alobalíčky
V starej Číne raz jeden cisár povedal kuchárovi, že chce mať na každý deň iné jedlo,...
Plnená paprika
Klasika. Mám rada sladkú šťavu a veľa šťavy. Ja tento recept volá gule......
Stehno plnené klobásou na paradajkovej omáčke.
Obľúbený recept na príležitosti. Stehno použite bravčové, alebo morčacie.
Brokolicový koláč z cestovín
Kolienka uvaríme v osolenej vode. Vymastíme si tortovú formu s priemerom 26 cm. Dno...
Rezne s mrkvičkou
Z troch lyžíc oleja, citrónovej šťavy, soli, korenia a roztlačeného cesnaku pripravíme marinádu....
Farebný šalát
Zemiaky umyjeme a spolu so šupou ich uvaríme v osolenej vode. Ošúpanú cibuľu nakrájame na kocky...
Slezinová polievka
Krúpy prepláchneme a dáme do slanej vody uvariť domäkka. Cibuľu nakrájame najemno a na masti ju...
Mäsová roláda so zemiakmi
Mäso rozkrojíme, vyklepeme, -vrstvíme na neho šunkovú salámu, syr, zelenina, 2x, zrolujeme s pomocou potravinárskej folie, vyvlakáme...