Pečený bôčik so šalátom z bielej kapusty a slaninkou
Foto: babsicok
Inšpirácia z relácie 15 minutový kuchár. Musela som vyskúšať. Výborný recept na udobrenie si chlapa ;)
porcie
príprava
na 165 °C
Postup
-
1
Začneme šalátom: Nakrájame kapustu na tenučké pásiky, pridáme soľ, cukor a ocot (všetko podľa chuti). Vďaka soli kapusta pustí šťavu no treba ju nechať odležať. Na panvici opečieme nakrájanú slaninku do chrumkava, odložíme na bok.
- 2
Bôčik osolíme a na oleji opečieme do hneda, prilejeme pivo, rascu (trošku ju rozdrvíme aby pustila vôňu) a dáme spolu aj s panvicou do rúry na 165 stupňov na cca 8 minút.
- 3
Na olivovom oleji si opečieme strúčiky cesnaku (v celku) a šalotku prekrojenú na polovicu aj so šupou. Môžme si opiecť spolu aj pečivo.
- 4
Bôčik by mal byť hotový, vrátime na sporák a pridáme 1-2 polievkové lyžice medu a zredukujeme. Keď výpek zhustne máme hotovo a na záver pridáme tymián nakjrájaný na drobunko. Do šalátu pridáme slaninku. Podávame na tanieri s plátkom bôčika, grilovaným cesnakom a šalatkou. Polejeme výpekom. Ako príloha kapustový šalát a opečený chlebík, bagetku resp. akékoľvek pečivo. PS: Takú peknú foto som spravila no napriek tomu mi to furt varecha odreže tam kde nemá :(
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu