
Nedeľný šalát
Nedeľným šalátom sme ho nazvali preto, lebo nám zostalo trochu hovädzieho mäsa z nedeľnej polievky. Čo s...

Srnčí chrbát v chlebovej kruste
Srnčí chrbát nakrájame na porcie po 150 g a prudko opečieme na rozpálenom oleji. Odstavíme a...

Bravčový rillete
Bravčové mäso dáme do hrnca, zalejeme vývarom a na miernom ohni varíme, kým nie je...

Mäsové guľky s uhorkovo-zemiakovým šalátom
Nezvyčajná kombinácia zemiakov a uhoriek... stojí to za vyskúšanie.

Ryba na grile, ragú z čiernej fazule s kokosovým mliekom a mrkvou
Fazuľu namočíme, potom prepláchneme a dáme variť. Uvarenú fazuľu scedíme.

Bavorská roštenka
Očistené zemiaky nakrájame na plátky, necháme odstáť, aby pustili šťavu, potom šťavu zlejeme...

Plnená paprika
Mleté mäso (nie karé a podobné suché mäso) zmiešame s uvarenou ryžou. Pridáme vajíčka, soľ,...

Toast rybára z Algarve
Recept na nezvyčajnú kombináciu zdanlivo protichodný ingrediencií. Pre všetkých, ktorým lezú sardinky už hore krkom...

Nepravá husacia pečeň
Nepravá husacia pečeň je vynikajúca pochúťka, servírujeme ako teplé, alebo ako studené predjedlo.

Pečené kura na zázvorovo-jablkovom pyré s cibuľou
Doma mali chuť na ľahší, ale pikantný obedík. Kuriatko som osolila, okorenila čerstvo...

Voňavé kuracie prsia
Ak mate radi rozmarin a tymian a podobne vonave koreniny tak toto je to prave pre Vas!

Kačacia paštéta
Vákuovo zabalenú kačaciu pečeň tepelne spracujeme metódou sous vide pri 58 °C (4 hodiny).

Kurča odkukané od @Kimlo
Kurča vo vrecku od @Kimlo sa mi zapáčilo a pripomenulo časy, keď som robievala... Nič...

Morčacie prsia s karotkou
Rúru predhrejeme na 200 stupňov Celzia. Karotku očistíme, nakrájame, uvaríme v osolenej vode, ...

Kuracie prsia na pikantných fazuliach s pórom a paradajkami na víne,paradajkovým čipsom a čiernou so
Toto jedlo sme jedli v jednej reštaurácii, veľmi mi chutilo, tak som urobila pokus, ...

Raviola z hriankového chleba, plnená kúskami lososa
Z hriankového chleba odkrojíme väčšie plátky, maslo vymiešame s kyslou smotanou a nasekaným čerstvým kôprom...

Pikantné mäsové závitky
Rezne naklepeme a naplníme plátkom šunky, syra, feferónkou a anglickou slaninou.

Jelenina s gaštanovou omáčkou à la Viktor Emanuel II.
Jelení chrbát odblaníme a nakrájame na požadované porcie. Mäso opečieme na oleji z každej strany, ochutíme soľou...

Hovädzia podbrušina pečená so zeleninou
Slabina, podbrušina, sukňa, tzv. „tunajší našinci” flank skirt, to sú pomenovania pre druh hovädzieho mäsa....

Chrumkavý pangasius
Pangasius má tú výhodu, že nemá takmer žiadne kostičky, preto je ako stvorený pre tento...

Zimná bravčovinka
Tento recept robievame obzvlášť v zime. je príjemné pochutiť si na teplom obede, či večeri, keď...

Bažantie smotanové ragú
Bažantie prsia umyjeme a pokrájame na kocky. Na bravčovej masti speníme pokrájanú cibuľu, pridáme nakrájané mäso,...

Celoročný letný šalát s talianskou zálievkou
S istotou, bližiacou sa k presvedčeniu (či naopak) viem, že zo mňa nikdy vegetarián, ...

Bôčik so slivkovo-pivovou omáčkou a s bryndzovou kroketou
Bravčový bôčik deň dopredu dobre namarinujeme so soľou, s posekaným rozmarínom, pretlačeným cesnakom a korením....

Tuniakovo-syrová nátierka
Tento recept vznikol náhodou. Jeden deň som dostala strašnú chuť na niečo dobré a vznikla z...

Istanbul pilavi
Chutné rizoto plné slniečka a orieškov :) Recept mám z tureckej kuchárskej knihy. V skutočnosti by...

Kura a tagliatelle
Myslim ze toto bude slovenska klasika. Smotana, brokolica a cestoviny... ;-)