Foto: morkapredatorka
Tento recept som zas jedla prvý krát už dávno.. nepamätám si , len som si spomenula na tú chuť a nejako som tam dala Zobraziť celý popisTento recept som zas jedla prvý krát už dávno.. nepamätám si , len som si spomenula na tú chuť a nejako som tam dala všetko čo sa mi tam hodilo a celkom sa to podobá pôvodnému receptu, málokedy to varím už lebo mám náladu stále vymýšlať niečo nové ale je to uplne super :) hodia sa k tomu najviac gnocchi :) aj domáce ale dobré sú aj tie kupované.. tu dám recept teda len na tú omáčku, ..
príprava
tepelná úprava
Suroviny
alebo morčacie |
|
|
|
1 ks |
|
1 ks,konzervovaná |
|
2 dl |
|
k alebo bazalkové pesto |
|
1-2 ks |
|
1 ks |
|
stredná |
|
|
|
|
|
|
|
malá |
|
Postup
-
1
Na oleji speníme cibuľku, pridáme na slížiky nakrájané mäso, osolíme, okoreníme a necháme dusiť až do zmäknutia.
- 2
Keď mäso zmäkne, pridáme nakrájaný pór, cukinu a na plátky nakrájané šampiňóny. Necháme dusiť. Keď sa aj zelenina udusí pridáme fazuľu a podlejeme vínom. Potom pridáme pretlak a syr (ten syr tam ale byť nemusí) , necháme to povariť a podľa potreby tam ešte dáme víno (podľa mňa tomu robí uplne super arómu),podľa potreby dochutíme korením, soľou a nakoniec pred podávaním pridáme nasekanú bazalku a už potom nevaríme aby si zachovala chuť :)
- 3
podávať by sa to asi malo s gnocchami ... môže sa to jesť aj s ryžou alebo s cestovinami :) ak je náhodou omáčka riedka tak ju zahustíme zápražkou.... inač veľmi sa ospravedlnujem jak to vyzerá na tej fotke ale ked pre seba varím tak si moc nedavam zaležať na servírovaní :D
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu