
Kuracie krídla pečené s arašidovým maslom
Tento recept som nasla v kucharskej knihe, ale som si ho trochu zmenila. Pred par...

Kuřecí prsa plněná chorizem a sýrem se smetanovou omáčkou s kapary
Kuřecí prsa rozřízneme tak, aby vznikla kapsa a vložíme do ní plátky salámu a sýra...

Orientálne mäsko
Tento recept sa zrodil neočakávane počas prípravy jedného obeda. Keďže nám aj neočakávane dosť zachutil, zapísala som...

Ciabatta s údeným lososom a baby zelenou špargľou
Jednoduché, rýchle, zdravé a sýte raňajky pre tých ktorých omrzel bežný chlieb so šunkou a...

Krémové kuracie soté so zeleninou a s hubami
Soté určite nepatrí medzi najfotogenickejšie jedlá, o to je však vďačnejšie....

Polievka z glejovky
Ani vlastne neviem, ci sa toto maso vola glejovka. Pre istotu som pridala aj fotku....

Srnčie filé na lesnícky spôsob
Z očisteného, vykosteného, odblaneného, umytého a osušeného srnčieho stehna nakrájame filé. Filé prešpikujeme...

Ryba s pórom a zemiakmi v jednom hrnci - Peix amb porros i patates a la caçola
Jednoduché jedlo katalánskych babičiek. Môže sa použiť akákoľvek biela ryba, ja som v tomto recepte...

Maďarský zemiakový šalát
Zemiaky uvaríme a nakrájame na plátky. Slaninu nakrájame na menšie kocky a spolu s nadrobno pokrájanou cibuľou urestujeme doružova.

Grilovaný filet ryby na špenáte a pečených zemiakoch
Filety z ryby osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a olivovým olejom. Grilujeme z oboch...

Taštičky plnené kuracím mäsom s paradajkovou omáčkou
Z múky, vajca a olivového oleja vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme a nakrájame na kocky...

Bravčová panenka v cesnakovom fáši
Bravčovú panenku očistíme, nakrájame na 150 g porcie, osolíme, okoreníme. Zvyšky zomelieme, pridáme soľ, ...

Lososový šalát s pečenými paradajkami a cuketou
Jeden deň do týždňa mávam mäsitý, vtedy pripravujem zväčša ryby. A tento šalátik je ako...

Perkelt z býčích žliaz s rezancami
Cibuľu nakrájame na malé kocky a opražíme na masti dozlatista. Odstavíme z ohňa, pridáme mletú papriku, ...

Salade mechouia - šalát mešuja v mojej úprave
Recept pochádza z Tunisu, kde sa podáva ako predjedlo alebo kompletné jedlo spolu s Pita chlebom...

Börek z kysnutého cesta
Börek sa da velmi lahko pripravit aj z kysnuteho cesta. Je to velmi jednoduche :-)

Pečené kolienko so zemiakovou kašou s mladým hráškom
Kolienko marinujeme v zmesi bylín, cesnaku, oleja a piva a necháme cez noc v chladničke....

Jesenný šalát s pečenými zemiačikmi
Je to jednoduché a chutné jedlo. Jesenný som ho nazvala preto, že práve začiatkom jesene...

Kuracie stehná s medom
Z ingrediencií (worčester, med, soľ, mleté čierne korenie, vegeta, mletá červená paprika,...

Sýrový koláč se zelím a klobásou
Droždí promícháme s vlažnou vodu a trochou mouky. Zakryjeme utěrkou a necháme vykynout, poté smícháme...

Grilovaný jahňací hrebienok (kotletky) so zeleninou
Jahňací hrebienok uložíme do plytkej nádoby a potrieme tzv. pastou z olivového oleja, nasekaných byliniek...

Rýchle kuracie soté v sójovo-zázvorovej omáčke
Opäť hľadáte chutný a nenáročný recept s kuracím mäsom? Skúste toto rýchle kuracie soté v sójovo-zázvorovej omáčke....

Diabli na konskom chrbte - Devils on horseback
Dve dámy pri tele. Opäť recept z TV. Neuveriteľné babky. Jedna z nich už...

Pečená kapusta
Toto je najobľúbenejšie jedlo môjho manžela. Nepatrí k diétnym, ale raz za čas sa dá...

Ratatouille s lososom
Tento recept som videl v TV a vyzeral veľmi dobre. Tak som ho spravil a a...

Kysnutá haruľa
Klasické slovenské jedlo netreba predstavovať. Ponúkam vám recept na inú haruľu, ktorá vám bude zaručene...

Rybací paprikáš
Nedávno sme kúpili aljašsku tresku v akcii - a rozmýšlali sme, ako ju pripraviť. Našla...

Hovädzie v červenej omáčke
Maso pokrajam na 1 cm hrube rezne, kt. nasolime, okorenime a obalime zlahka...

Hovädzie kocky na korení štyroch farieb
Na olej dáme kosky mäsa a poopekáme ich z každej strany...