Pečený sumec fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 13. januára 2013
 Pečený sumec (fotorecept)
Foto: babkamt

Môj syn ma presviedča , že by sme mali jesť rybu aspoň dva krát do týždňa. Ja sa s rybami moc nekamarátim , aspoň nie s takými , čo majú kosti. Tak môj dnešný obed pozostával z polievky , kapustového šalátu so zemiakovou kašou a asi 4 cm ryby.Na seba som zabudla , mohla som si vybrať z mrazničky filety z aljašskej tresky alebo lososa. Tak mi treba.

20 minút
na 180 °C

Suroviny

750 g
3 PL
2 PL
1 čl
2 PL
 na vysmážanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V miske som zmiešala hladkú múku, korenie na rybu a mletú červenú papriku a soľ.

     Pečený sumec (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rybu som nakrájala , osolila.Potom som ju obalila v zmesi , čo som si pripravila.

     Pečený sumec (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do panvice som dala olej a 2 pl masla. Rybu som opiekla zo všetkých strán. Bála som sa , či sa mi ryba dobre prepečie , preto som ju ešte na 20 minút vložila do rúry na 180 .° C Rybu som podávala so zemiakovou kašou .

     Pečený sumec (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
@babkamt ja tiež veľmi ryby nemusím, keď už tak morské. U sladkovodných mi vadí ich "vôňa". Tolerujem ich len vtedy, keď sú aspoň 24hod namočené v mlieku a hlavne je z nich stiahnutá koža, ktorá je najviac aromatická. Neskúšala si náhodou takto vylepšiť tvoj postoj k nim?
@babkamt
sumec je výborná ryba. Necítiť bahnom a nemá na sebe mastný loj ako kapor a o pangasoch ani nehovorím. To sa nemôže rátať medzi
ryby a predsa je tu dosť receptov na túto umelo odchovanú rybu.

Pridaj komentár k receptu: