Foto: nadasky
Túto pašteku robievame už dlhé roky ,večšinov sme ju robievali na zabijačku ale teraz to robim hoci kedy.
príprava
na 80 °C
Suroviny
2 kg kg |
|
1-1,5 kg |
|
5-10 ks guľaté alebo špicaté alebo oboje |
|
1 kg červená |
|
3 ks |
|
1 bal. |
|
1 PL |
|
3 PL |
|
10 ks |
|
Postup
-
1
Bôčik dame uvarit v soli-aj s kožou - môžeme pokrajat na menšie kusy,skôr sa uvarí,ked vychladne všetko pomelieme a dáme varit na 1,5 hod. Ked zmes vychladne pridáme 10 vajec surovích zamiešame ,ja to všetko mixujem v mixeri pašteka je super jemná ked to je rozmixovane dat do konzer alebo poharkov a varit 1,5-2 hod. Potom vytiahnut konzervy do studenej vody a nechat chladnút, pohare nechat chladnút bud pod dekou alebo nechat vychladnuť vtej vode čo sa varilo. /VAJICKA KTO NECHCE DAT NEMUSí/
-
2
všetko pomelieme a dáme varit na 1,5 hod
-
3
Ked zmes vychladne pridáme 10 vajec surovích/ kto nechce nemusí dat / zamiešame ,ja to všetko mixujem v mixeri pašteka je super jemná
-
4
rozmixovane dat do konzer alebo poharkov a varit 1,5-2 hod.
-
5
a zavierame! Potom už len varit 1,5 - -2 hod.
Diskusia k receptu