Bravčová krkovička
Bravčová krkovička

Laci pečienka fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 17. septembra 2017

Pred mesiacom som bola v Maďarsku v tržnici. Tržnicou sa niesla vôňa mäska Laci pečienky, ale aj pečených jaterníc, lángošov a klobás. K tomu Zobraziť celý popisPred mesiacom som bola v Maďarsku v tržnici. Tržnicou sa niesla vôňa mäska Laci pečienky, ale aj pečených jaterníc, lángošov a klobás. K tomu vynikajúce kvašáky, tržnicová čalamáda s kusom hebkého chlebíka. Dnes som urobila toto mäso podľa receptu tržnicového kuchára. Veľmi jednoduchá príprava.

5
porcií
12 hod nálev minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

700 g
Nálev:
3 PL
1 KL
3 strúčiky
 podľa chuti
 štipka
Na pečenie:
2 PL
1 ks
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Bravčovú krkovičku som nakrájala ja rezne. Naklepala.

    Laci pečienka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Osolila a okorenila z oboch strán.

    Laci pečienka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do panvice som dala roztopiť jednu lyžicu masti.

    Laci pečienka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď bola horúca zobrala som ju zo sporáka, pridala som k nej červenú mletú papriku.

    Laci pečienka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pomiešala som ju a pridala som k nej nakrájaný cesnak.

    Laci pečienka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Mäso som uložila na veľkú panvicu a zaliala som ju týmto nálevom. Uložila som som mäso do chladničky na celú noc.

    Laci pečienka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Druhý deň som rozohriala na panvici 2 lyžice masti a keď sa stopila, pridala som k nej cibuľu na väčšie kusy a cesnak. Nenechala som ju opiecť.

    Laci pečienka (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ihneď na cibuľu som uložila mäso z nálevu aj s masťou, v ktorej bola celú noc. Pieklo sa na silnejšom plameni.

    Laci pečienka (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Obrátila som ho a piekla i z druhej stany ďalších 5 min.

    Laci pečienka (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Upečené mäsko som vybrala na tanier. Neuložila som ho na kuchynský papier, lebo v masti, ktorá z neho stečie sa výborne namáča chlebík. Veď napokon i na trhu nám ho položili na chlebík. Dala som uvariť zemiaky v šupke, ošúpala som ich a vložila do masti s mäsom, aby sa opiekli.

    Laci pečienka (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Podávala som ho so zemiakmi a sterilizovanou cibuľkou. Prajem vám dobrú chuť.

    Laci pečienka (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

45678
@Izka peknu nedelu ti zelam,dobre si navarila,naservirovala a mne pripomenula gyrmansky zazitok z Gyoru..
haji
Toto je jeden z receptů, na který si dělám zálusk. Krásná práce!
rulik
pekné, ja mám recept na Laci pečeň z karé, ale toto sa mi zdá menej suché, predsa len krkovica je šťavnatejšia,cez víkend som robil bravčové na srbský spôsob a tiež som miesto karé použil krkovicu
marika9
Verte mi všetci, je to jedno z najúžasnejších jedál. Môj muž Laci ho miluje najviac na svete.
1x eva9
sracz
... pridávam sa k predkomentátorom, nie len preto že majú pravdu, ale hlavne vďaka spomienkám! Dlhé roky sme chodievali do Miškolca a tam na autobusovej stanici, vždy začínali "lacipečeňével"! Máš pravdu Izka, z krkovičky je najsamlepšejšia! Želám Ti krásny nový týždeň!
kecemis
Pekne podane a chutne prezentovane. Tazko odolat.
evanaaa
No, pochúťka ako sa patrí, aj by som si dala :) @Izabella929 , Izka, to mäso sa zaleje horúcou masťou, alebo treba nechať trochu vychladnúť, aby to nebol šok ? :-)
izabella929
@evanaaa ,masť musíš roztopiť a zohriať len tak aby si mohla speniť červenú mletú papriku, ale tú treba speniť už mimo sporáka, aby nezhorkla.. samozrejme hneď pridať cesnak kým je ešte teplá, no pokiaľ pomiešaš papriku a pridáš cesnak, trošku masť ochladne.. zase nemôže vychladnúť, lebo nebude tekutá.. mäso som uložila do panvice a hneď zaliala nálevom..dala som do chladničky, ale neskoro večer som ho ešte raz poprevracala, aby sa dostala všade..nie je nutné, ale robím to precízne..teda masť bola len vlažná ,´ked som ňou zaliala mäso..mäsko nepotrebuje dlhú tepelnú úpravu...keď bude pekné červené, hotovo..dlhšie nenenáchavaj , lebo sa vysuší, musí byť šťavnaté..akurát upečené krásne vonia..a o chuti sa sama presvedčíš..teraz som mala nemastnú krkovičku, takže paráda ako sa patrí, chýbal mi k nemu len ten ich hebký chlebík ako vatička..vďaka za komentár..)
evanaaa
@Izabella929 , Izka vďaka za rozsiahle podanie, asi tak som si aj myslela, že to bude, niekedy vyskúšam, práve dnes som mala krkovičku, ktorá vyzerala ako stehno, ani sa mi veriť nechcelo, nevypádala tak ako inokedy......masť som si vytopila, len kvôli manželovi veľmi nepoužívam, tak si to skúsim spraviť len pre seba.
rela
@izka , som presvedčená o tom, že taká šikulka ako Ty nemá problém urobiť aj ten hebký chlebík - ako vatička. :-)
Pekný recept, musím vyskúšať.
nyja
@Izabella929 (19.9.2017 15:09)

Ježkove oči, to je strašná dobrota... poznám to ale pod názvom Cigánska. Môj muž by to jedol denne. No vyskúšam túto verziu prípravy Laciho pečienky, ktorá naložená čaká v chladničke. Škoda, že kým sa urobia zemiaky v tej masti, tak pečienka vychladne... možno by bolo fajn ju zatiaľ dať do rúry na 80°C? To bude teda bašta, pridáme pár steril.feferóniek alebo rohy! Tak si ukladám do KK, ak natrafím na peknú krkaňu, urobím . Izabel, vďaka
izabella929
@nyja , nie,nie, nie...zemiaky nevychladli, lebo ja som ich predom uvarila v šupke a keď som piekla posledné kusy mäsa, prihodila som tam aj zemiaky, takže všetko bolo akurát teplé..)@rela , do nedávna som piekla domáci chlebík každý týždeň..recept na domáci maďarský echt hebký chlebík mám..je tu len jeden problém, nemám kvások a nechce sa mi ho držať v chladničke..inak viem ako treba odložiť kúsok z cesta na chlebík, učila ma to teta Piroška keď som bola na Hortobágyi..možno keď bude viac času i tomu sa budem venovať..@evanaaa , už len držím palce aby sa vydarilo a hlavne aby ti chutilo..Ďakujem pekne za vaša komentáre..
jozka2
Vyzerá to fantasticky,len sa mi zdá ,že Laci pečeň sa potiera jedna strana horčicou