Laci pečienka fotorecept
Pred mesiacom som bola v Maďarsku v tržnici. Tržnicou sa niesla vôňa mäska Laci pečienky, ale aj pečených jaterníc, lángošov a klobás. K tomu vynikajúce kvašáky, tržnicová čalamáda s kusom hebkého chlebíka. Dnes som urobila toto mäso podľa receptu tržnicového kuchára. Veľmi jednoduchá príprava.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
700 g |
|
Nálev: | |
3 PL |
|
1 KL |
|
3 strúčiky |
|
podľa chuti |
|
štipka |
|
Na pečenie: | |
2 PL |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Bravčovú krkovičku som nakrájala ja rezne. Naklepala.
-
2
Osolila a okorenila z oboch strán.
-
3
Do panvice som dala roztopiť jednu lyžicu masti.
-
4
Keď bola horúca zobrala som ju zo sporáka, pridala som k nej červenú mletú papriku.
-
5
Pomiešala som ju a pridala som k nej nakrájaný cesnak.
-
6
Mäso som uložila na veľkú panvicu a zaliala som ju týmto nálevom. Uložila som som mäso do chladničky na celú noc.
-
7
Druhý deň som rozohriala na panvici 2 lyžice masti a keď sa stopila, pridala som k nej cibuľu na väčšie kusy a cesnak. Nenechala som ju opiecť.
-
8
Ihneď na cibuľu som uložila mäso z nálevu aj s masťou, v ktorej bola celú noc. Pieklo sa na silnejšom plameni.
-
9
Obrátila som ho a piekla i z druhej stany ďalších 5 min.
-
10
Upečené mäsko som vybrala na tanier. Neuložila som ho na kuchynský papier, lebo v masti, ktorá z neho stečie sa výborne namáča chlebík. Veď napokon i na trhu nám ho položili na chlebík. Dala som uvariť zemiaky v šupke, ošúpala som ich a vložila do masti s mäsom, aby sa opiekli.
-
11
Podávala som ho so zemiakmi a sterilizovanou cibuľkou. Prajem vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu