Foto: mirkajan
K vyskúšaniu tohoto receptu ma inšpiroval recept z časopisu Apetit, kde bol recept na trhané bravčové mäso v sendviči. Keďže bravčové mäso používame doma Zobraziť celý popisK vyskúšaniu tohoto receptu ma inšpiroval recept z časopisu Apetit, kde bol recept na trhané bravčové mäso v sendviči. Keďže bravčové mäso používame doma minimálne, povedala som si, že to skúsim spraviť z morčacieho stehna - buď to vyjde alebo nie. A čuduj sa svete, vyšlo to - bolo to naozaj veľmi dobré. My sme to jedli s pečenými zemiakmi a Coleslaw šalátom, ale vyskúšali sme to aj do bagety so zeleninou - tiež vynikajúce, len sa to nedá zjesť slušne...
porcií
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Morčacie stehno zbavíme kože, odblaníme a nakrájame na väčšie kusy (z jedného horného morčacieho stehna som mala asi 8 nakrájaných rôzne veľkých kusov). Mäso dáme do pekáča.
- 2
V miske zmiešame na drobno pokrájané cibule, pretlačený cesnak, koreniny, soľ, olivový olej a trochu vody. Premiešame a pridáme k mäsu. Dôkladne premiešame rukami a prikryté odložíme aspoň na 2 hodiny (alebo celú noc) do chladničky.
- 3
Rúru rozohrejeme na 200 °C. Do pekáča s mäsom prilejeme cca 500 ml vody a premiešame. Prikryté dáme piecť do vyhriatej rúry. Pri 200 °C pečieme dovtedy, kým tekutina v pekáči nezačne vrieť, potom teplotu znížime na 160°C a pečieme prikryté 5 - 6 hodín.
- 4
Mäso vyberieme z omáčky na tanier, omáčku precedíme cez redšie sito, cibuľu z omáčky do nej prepasírujeme. Mäso vrátime do pekáča, kde ho natrháme na jednotlivé vlákna vidličkou, zalejeme vypečenou šťavou a podávame - či už s prílohou alebo v sendviči. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Šťávu bych určo nepasírovala - ale to je moje chuť. Výborný recept!
zelam ti pekny den ☺
en.wikipedia.org/wiki/Rillettes...
ja tuto upravu dobre poznam -pulled turkey, a mam vyskusane ze 2 az 3 hodiny podla druhu mäsa uplne staci.po tejto dobe mäso akurat tak vysycha a naozaj z neho zostanu iba suche vlasocnice.
Áno tento recept je skvelý aj ja podľa neho robím. Skúšal som viaceré (myslím samozrejme marinády) ale toto je chuťovo najlepšie. Robím tak aj hovädzie aj bravčové. Časa potom nie vždy sedí.... Vždy urobím veľa a aj zamrzím. Potom podľa potreby je po ruke.