Kel trochu inak fotorecept

frona - fotkafrona, 30. januára 2011
Kel trochu inak (fotorecept)
Foto: frona

Varievala som kel taký obyčajný...pre "vegetariánov". Lenže môj manžel vždy potreboval k tomu nejaký kúsok mäsa. :))) Musela som vždy udusiť mäso a to Zobraziť celý popisVarievala som kel taký obyčajný...pre "vegetariánov". Lenže môj manžel vždy potreboval k tomu nejaký kúsok mäsa. :))) Musela som vždy udusiť mäso a to bol riad navyše. Tak som sa raz rozhodla, že to urobím v jednom hrnci...a od vtedy to takto varievam stále. Manžel je spokojný a chutí to aj ostatným. Vyskúšajte

6-7
porcií
30 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
600 g
asi 5 ks
1 ks, väčšia
5-6 strúčikov
100 ml
asi 2 PL
  na podliatie




Postup

  1. 1

    Tu sú všetky suroviny, iba múka chýba

    Kel trochu inak (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji speníme cibuľku a neskôr aj cesnak

    Kel trochu inak (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme mäso, ktoré prudko opečieme, osolíme, pridáme všetky koreniny okrem majoránu. Podlejeme vodou a dusíme v tlakovom hrnci asi 30 minút

    Kel trochu inak (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď je mäso mäkké, pridáme nakrájaný kel a zemiaky. Prilejeme ešte vodu, ak je treba a dusíme ešte 5-10 minút v zatvorenom tlakovom hrnci

    Kel trochu inak (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nakoniec zahustíme trochou múky, povaríme 5 minút a je to hotovo. Dobrú chuť!

    Kel trochu inak (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

tinca
ja sa teda vahýbam zápražkám ,ale kelovú robím so zápražkou. Ale super nápad s mäsom akože kelový guláš
dorisa
Kelovú polievku,kelový prívarok a všetko čo je z kelu, máme doma radi. Pošlem ti stravníka,ostalo???
zitar
Výborný nápad, určite takáto kelová bude aj našim chutiť.
viera1
V našej rodine sa varí s hovädzím mäsom,ale najbližšie to skúsim s bravčový a kel prisypem rovno k orestovanému mäsu a udusím to spolu.Uvidím,čo sa stane.
danculka
kelové môžeme tiež všetko a mne pasuje tiež mäsko s kelom...
hviezdickaz
toto robieva moja svokra,a poznam to pod nazvom bravcove v keli,je to vyborne,stavnate,a neuveritelne rychlo sa to zje... mnam :)))
frona
@viera1 myslím si, že kel a zemiaky by sa celkom rozvarili. Asi by som to nerobila.....
sovka62
Takto nám to kedysi robievali v robote na obed, ak nerobím ku kelu fašírku, tiež ho varím takto, je to naozaj veľmi chutné, môžem odporučiť.
sportak
Kel mám veľmi rád. Toto je zaujímavý recept, ktorý určite onedlho vyskúšam. Výborné.
viera1
@frona ,neviem,čo urobí kel v tlakovom hrnci,ale zemiaky sa nerozvaria,to mám odskúšané.Takže to vyskúšam,do kelu...
honestka
@viera : kludne daj vsetko, nic sa ti nerozvari, ale po zafucani papinaku vypni. ja varievam tiez vstko spolu. iba v pripade, ked robim kel so smotanou, tak po jej pridani uz kuchtu nezatvorim, ale necham len prevarit.
duschko
Privarky by som mohol kazdy den. Najradsej s maskom. S hovadzim je to naj. No ked nemam, moze byt aj bravcove a volske oko k tomu. V tlakovom hrnci som este kel nevaril, len masko. Zvykol som si tak, ze masko sa dava na privarok. Mozem vychutnat chut maska aj privarku. Ci uz je to tak, alebo inak nezalezi na postupe, ale na vysledku. Velmi pekne foto.
cica2
dobrá polievočka a pekne nafotené:)
zitar
Vyskúšala som a musím povedať: dobrota, všetkým nám chutilo
frona
ďakujem, som rada, že vám chutilo
mariaklara
Zbožňujem vôňu, keď sa varí kelová polievka alebo prívarok, sebe si robím so sójovým mäskom a manželovi s bravčovým.
frona
Som rada, že prišiel Tvoj komentár....pripomenula si mi, že aj kel sa dá uvariť....v sobotu ho varíííííím
ursula4
dnes som varila kel podľa teba.Mala som doma kúsok kelu a raz som nevedela čo z neho uvariť,tak som mrkla na varechu a našla som tento výborný recept.Veľmi chutné jedlo a čo je najpodstatnejšie-žiaden zbytočný riad.Ďakujem a zaraďujem medzi stálice z kelu.
frona
A ja sa trápim, že čo uvariť....aha a kel...to je dobrý nápad. Pripomienka v pravý čas.... A teším sa, že vám chutilo.
modrykamen
Na zahustenie si uvarím zvlášt väčší zemiak aj s vodou ho rozmixujem a vlejem do prívarku. Využívam tiež tlakový hrniec, po pridaní kelu a zemiakov a po zasyčení vypínam. Určite budú mäkké.
horacka79
Aj ja to takto robievam, naučila ma to mama a na záver pridávam ešte cesnak, všetkým doma kelovica chutí :o)
frona
@jozka2 už som ho dávno nerobila....ale vždy mi ho tu niekto s komentárom pripomenie...musím kúpiť kel a budeme mať v sobotu dobrú papanicu....
radost
dnes varím pre mamu tento kel mäsový..vdaka..
radost
recept hodný opakovania..dala som tam celú papriku..tá chuť ešte podčiarkla..mama-86r.-bude určite spokojná..idem jej obed / na viac dní bude mať / doviezť-5km..
frona
@radost som rada, že sa Ti recept páčil. Doteraz každému chutil, čo ho u mňa jedol.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia