Foto: frona
Varievala som kel taký obyčajný...pre "vegetariánov". Lenže môj manžel vždy potreboval k tomu nejaký kúsok mäsa. :))) Musela som vždy udusiť mäso a to Zobraziť celý popisVarievala som kel taký obyčajný...pre "vegetariánov". Lenže môj manžel vždy potreboval k tomu nejaký kúsok mäsa. :))) Musela som vždy udusiť mäso a to bol riad navyše. Tak som sa raz rozhodla, že to urobím v jednom hrnci...a od vtedy to takto varievam stále. Manžel je spokojný a chutí to aj ostatným. Vyskúšajte
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tu sú všetky suroviny, iba múka chýba
-
2
Na oleji speníme cibuľku a neskôr aj cesnak
-
3
Pridáme mäso, ktoré prudko opečieme, osolíme, pridáme všetky koreniny okrem majoránu. Podlejeme vodou a dusíme v tlakovom hrnci asi 30 minút
-
4
Keď je mäso mäkké, pridáme nakrájaný kel a zemiaky. Prilejeme ešte vodu, ak je treba a dusíme ešte 5-10 minút v zatvorenom tlakovom hrnci
-
5
Nakoniec zahustíme trochou múky, povaríme 5 minút a je to hotovo. Dobrú chuť!
Diskusia k receptu