Rezne naopak fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 2. augusta 2010
Rezne naopak (fotorecept)
Foto: tatranka

Vždy som tento recept robievala z hovädzieho mäska. No keď sa tie krávky ošalili,bála som sa dosť dlho hovädzinku kupovať.Nie tak dávno mi priateľka Zobraziť celý popisVždy som tento recept robievala z hovädzieho mäska. No keď sa tie krávky ošalili,bála som sa dosť dlho hovädzinku kupovať.Nie tak dávno mi priateľka doporučila ho robiť z pekného bravčového mäsa.Z výsledkom som bola nad mieru spokojná.Doporučujem.

8
porcií
20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Mäso:
na kusy
3-4 ks
150  g
2-3 ks




Postup

  1. 1

    Ja mám bravčové plece 3/4 kila. Plece umyjem a otriem z vody.Rezne naklepem cez mikroténový sáček,posolím z oboch strán.

    Rezne naopak (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Namočím ich v strúhanke,ktorú silne povtláčam do mäska.Niekedy som ju vklepávala,no nebol účinok väčší.Len viac neporiadku.

    Rezne naopak (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Obalené rezne v strúhanke.

    Rezne naopak (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravím si z oleja a troch cibúľ základ na mäsko,kde ho budem ukladať.

    Rezne naopak (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    V rozšľahanom vajíčku namáčam rezníky obalené v strúhanke.

    Rezne naopak (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vysmážam ich v horúcom oleji z oboch strán.

    Rezne naopak (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Potom s nimi šup do oleja s cibuľkou.

    Rezne naopak (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Keď mám rezníky povysmážané a všetky v rajnici,Zalejem ich asi 1,5 dcl vody a nechám dusiť.Keď sú mäkke -sú hotové. Omáčku nezahusťujem múkou,lebo tým,že tam boli pokrájané tri cibulky,tie sa rozvarili a omáčka sa prirodzene zahustila. Podávam k ním zemiakovú kašu,alebo opekané zemiačky. Tiež k ním podávam na drobno postrúhaný šalát,z mrkvy,jabĺčka, kapusty, ,cibule a húb.Pokapem olivovým olejom a zalejem malým množstvom sladkokyslým nálevom.

    Rezne naopak (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Viem,že určite recept poznáte,no ja som ho nerobila len preto,že som na určitý čas vynechala hovädzinu.Mala som pocit,že recept by som dehonestovala ak by to bolo iné mäso. No nie je to tak a preto odporúčam aj s bravčovinky robiť tento recept.

    Rezne naopak (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

evanaaa
Tatranka, máš pravdu, tento ,či podobný recept tu bol nespočetne krát a nielen z hovädziny, už sa robí z rôznych druhov mäsa, len na rozdiel od teba sa rezne vložia do rúry a tam sa zapekajú domäkka, čiže, ty sim urobila menšiu zmenu, čo tiež nemusí byť zlé, treba vyskúšať. Aspoň sa nemusí zapínať trúba.
honestka
ja zatial robievam len ako normalny rezen s tym, ze ich obalujem 2x , opeciem a nedusim dalej. skusim takto...
tatranka
@evanaaa ,vieš vedela som že neohromím týmto receptom.Išlo mi oto poslúžiť receptom,ktorý je jednoduchý a ako vravíš,dá sa robiť asi z každého pekného mäska.
elisticka

Martuška s tou cibuľkou to musím urobiť manželovi lebo on by chcel cibuľu aj v torte:-)))krásne spracovaný receptík ulkadam do KK
bambitka
robievam toto masko,ale nam chuti najviac z hovadzieho.Nie nadarmo je original z hovadziny...Inak dobry napad robit to na sporaku a nie v trube
tankaa
tatranka ,nevadí že už sú tu také recepty aj ja to robievam ako aj vi a všetky recepty,co tu dávame sú tie naše ako ich každá z nás robieva akaždý recept keď má pekný postup poteší.
miis
Takto pripravené mäsko poznám ešte od mamy (už odišla pred viac ako 30 rokmi). Keď som sa vydala, robila som ho často, na ten cibuľový základ som ho dávala do kuchty a mala som ho pomerne rýchlo hotové. Vďaka za pripomenutie, najbližšie hovädzinu urobím takto...
tatranka
@tankaa presne to čo mi odkazuješ v svojich písmenkách ,si myslím aj ja.Hoci rovnaký recept,ale každá kuchyňa má niečo svojské.
@elisticka tak len vyhovej manželovi.To aj ten môj ma rád cibulu.Ak nie je v špajzičke cibuľa,tak nemáme nič,hoci by tam boli všetky potravinové dobroty.
tetuska
robievam z bravčovinky, hovädzinky a dokonca i z kuracích prs...
zornicka5
Výhodou tohto receptíku robeného z bravčovinky je jehorýchlejšia príprava, lebo na hovädzinku treba na dusenie nepomerne viacej času ako na bravčovinu.
jerica
@tatranka tvoje recepty sú stále prudko jedlé , tento robievam skoro tak isto,len ja som nedávala do vajíčka , osmažila som bez vajíčka , len zapravené prézle, určite spravím , nová inšpirácia , čo navariť a ešte k tomu chutne.
tatranka
@jerika , vždy keď niektorá z vás objaví i čo najmenšiu zmenu v recepte,ktorú môže použiť,teším sa.Nech sa ti obedík vydarí.
tatranka
Tak konštatujem,že mäsko sa dá použiť na tento recept ozaj z každého druhu.O to som zase ja skúsenejšia,po vašich príspevkoch.
samrolka
Poznam a tiez robievam,len bez cibulky.Nabuduce spravim s cibulkou podla Tvojho receptu,Tatranka.
evanaaa
Zornicka, nie, ani na hovädzie netreba veľa času ak ho po osmažení s vajíčkami uložíš na pekáč a dáš do rúry, no takto navrchu neviem povedať, či by sa dlho varilo. Ale z tej rúry je mäkučké a chutné.
bozulka
Doteraz som takto robievala krkovicu potretú cesnakom so soľou,strúhankou a vajíčkom a vysmažiť.Hotovo.@tatranka toto vyskúšam,aj môj má veľmi rád cibuľu,smaženú,surovú.Cesnak,cibula,rajčina,paprika-každé ráno!!!
tinca
@tatranka ja ich poznám ako obrátené rezne, ale tiež zaklpávam strúhanku a robím ich bez cibule v rúre a môžu sa zo všetkých druhov mäsa. Najbližšie skúsim s cibuľou podľa teba,tú ja môžem všade.
letisia
ja k tej cibuli pridávam kečup, horčicu, nejaké sušené bylinky (podľa momentálneho nápadu), nechám chvíľu podusiť s cibuľou, prilejem vodu, nechám zovrieť a vložím opečené obrátené rezne a zakryté dusím do mäkka. V tomto prípade sú to rezne aj s omáčkou na poliatie. Každému veľmi chutili, boli mäkkučké ako bavlnka.
oravka
ja dávám tieto rezne do pekáča na stojato a medzi ne plátok slaninky a koliesko cibule.Výhodou tohto receptu je aj to, že si ich vysmažím večer a ráno ich dám dusiť a venujem sa návšteve...alebo idem do ulíc - napr. na hody obzerať stánky
oravka
ja dávám tieto rezne do pekáča na stojato a medzi ne plátok slaninky a koliesko cibule.Výhodou tohto receptu je aj to, že si ich vysmažím večer a ráno ich dám dusiť a venujem sa návšteve...alebo idem do ulíc - napr. na hody obzerať stánky
tatranka
@oravka nepochybujem,že tvoj postup je veľmi zaujímavý a aj dobrý.No my sme s manželom dvaja,takže prípravu a celý postup ktorý som uviedla mi vyhovuje.Ale aj tak ti ďakujem.
bambulka51
...dnes urobím ale s kuracích prsíčok-ďakujem za receptík s cibuľkou bude lepší !
tatranka
Ach@bambulka51 Tonka moja milá,až teraz viem,že aj ty si na Vareche.Vieš,že ma to mrzí,že som to nejako prehliadla.Ako je to možné?Rezníky sú výborné.
endzi
naozaj vyborne jedlo aj ja ho varim dokonca dnes na obed bude uz sa tesiim
tatranka
Aj my tieto rezníky milujeme.Posledne som ich robila Zmorčacích vykostených stehien.Boli výborné!
mesiar50
@tatranka
Vynikajuce rezne.Technika obalovania je mi však nová,
vidím to po prvý raz.Ďakujem ti za nové poznania.
Na oplátku ti prezradím niečo.Hovedzinky sa nemusíš
báť.Totižto každý jeden kus hovedzieho dobytka
je pozastavený dotial pokial neprídu vzorky z vískumného ústavu.Každá jedna štvrť dobytka je očíslovaná a sú nato prísne predpisi.Viem to okrem inej mesiarskej činnosti som odporážal jatočný dobytok cez
15 rokov.Recept si uložím vďaka


tatranka
@mesiar50 no vidíš že predsa sa stále nejaký varecháč nájde,ktorého zverejnený recept obohatí o niečo nové.Teším sa,že sa tak stalo.
Vieš,tvoje vysvetlenie ohľadom kontróly a spracovania mäsa,ma viac-menej upokojili.
Recept som dávala v čase aféry s hovädzinou,kedy sa hovorilo o chorobe šialených kráv.
Nebolo by stálo za to,aby som bola pre váru,ohrozila svojich blízkych.Jednoducho som rešpektovala ten daný stav.
Dnes už hovädzinku konzumujeme,no neveril by si,že práve takéto obrátené rezne robievam už teraz len z bravčovinky.Jednoducho sme si už zvykli.
Ja ti za tvoju ochotu vysvetliť a ozrejmiť mi veci ohľadne práce a distribúcie mäska,ďakujem.

mesiar50
@tatranka
Áno tvoj recept ma potešil.Táto technika obalovania mi bola dotialto neznámou.Máš absolútnu pravdu.
Origynálne rezne sú z bravčového mesa.
Nemáš čo ďakovať skor ja ďakujem za recept a dobrý
tip.Prajem ti pekný večer.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia