Foto: tatranka
Vždy som tento recept robievala z hovädzieho mäska. No keď sa tie krávky ošalili,bála som sa dosť dlho hovädzinku kupovať.Nie tak dávno mi priateľka Zobraziť celý popisVždy som tento recept robievala z hovädzieho mäska. No keď sa tie krávky ošalili,bála som sa dosť dlho hovädzinku kupovať.Nie tak dávno mi priateľka doporučila ho robiť z pekného bravčového mäsa.Z výsledkom som bola nad mieru spokojná.Doporučujem.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ja mám bravčové plece 3/4 kila. Plece umyjem a otriem z vody.Rezne naklepem cez mikroténový sáček,posolím z oboch strán.
-
2
Namočím ich v strúhanke,ktorú silne povtláčam do mäska.Niekedy som ju vklepávala,no nebol účinok väčší.Len viac neporiadku.
-
3
Obalené rezne v strúhanke.
-
4
Pripravím si z oleja a troch cibúľ základ na mäsko,kde ho budem ukladať.
-
5
V rozšľahanom vajíčku namáčam rezníky obalené v strúhanke.
-
6
Vysmážam ich v horúcom oleji z oboch strán.
-
7
Potom s nimi šup do oleja s cibuľkou.
-
8
Keď mám rezníky povysmážané a všetky v rajnici,Zalejem ich asi 1,5 dcl vody a nechám dusiť.Keď sú mäkke -sú hotové. Omáčku nezahusťujem múkou,lebo tým,že tam boli pokrájané tri cibulky,tie sa rozvarili a omáčka sa prirodzene zahustila. Podávam k ním zemiakovú kašu,alebo opekané zemiačky. Tiež k ním podávam na drobno postrúhaný šalát,z mrkvy,jabĺčka, kapusty, ,cibule a húb.Pokapem olivovým olejom a zalejem malým množstvom sladkokyslým nálevom.
-
9
Viem,že určite recept poznáte,no ja som ho nerobila len preto,že som na určitý čas vynechala hovädzinu.Mala som pocit,že recept by som dehonestovala ak by to bolo iné mäso. No nie je to tak a preto odporúčam aj s bravčovinky robiť tento recept.
Martuška s tou cibuľkou to musím urobiť manželovi lebo on by chcel cibuľu aj v torte:-)))krásne spracovaný receptík ulkadam do KK
@elisticka tak len vyhovej manželovi.To aj ten môj ma rád cibulu.Ak nie je v špajzičke cibuľa,tak nemáme nič,hoci by tam boli všetky potravinové dobroty.
Vynikajuce rezne.Technika obalovania je mi však nová,
vidím to po prvý raz.Ďakujem ti za nové poznania.
Na oplátku ti prezradím niečo.Hovedzinky sa nemusíš
báť.Totižto každý jeden kus hovedzieho dobytka
je pozastavený dotial pokial neprídu vzorky z vískumného ústavu.Každá jedna štvrť dobytka je očíslovaná a sú nato prísne predpisi.Viem to okrem inej mesiarskej činnosti som odporážal jatočný dobytok cez
15 rokov.Recept si uložím vďaka
Vieš,tvoje vysvetlenie ohľadom kontróly a spracovania mäsa,ma viac-menej upokojili.
Recept som dávala v čase aféry s hovädzinou,kedy sa hovorilo o chorobe šialených kráv.
Nebolo by stálo za to,aby som bola pre váru,ohrozila svojich blízkych.Jednoducho som rešpektovala ten daný stav.
Dnes už hovädzinku konzumujeme,no neveril by si,že práve takéto obrátené rezne robievam už teraz len z bravčovinky.Jednoducho sme si už zvykli.
Ja ti za tvoju ochotu vysvetliť a ozrejmiť mi veci ohľadne práce a distribúcie mäska,ďakujem.
Áno tvoj recept ma potešil.Táto technika obalovania mi bola dotialto neznámou.Máš absolútnu pravdu.
Origynálne rezne sú z bravčového mesa.
Nemáš čo ďakovať skor ja ďakujem za recept a dobrý
tip.Prajem ti pekný večer.