Kuracia pečienka pre gurmánov

namarie - fotkanamarie, 18. decembra 2013
Kuracia pečienka pre gurmánov
Foto: namarie

Pečienka.... nikdy nepatrila k mojim obľúbeným jedlám. Chyba však bola v tom, že mi ju nikto nevedel pripraviť tak, aby mi chutila. A tak Zobraziť celý popisPečienka.... nikdy nepatrila k mojim obľúbeným jedlám. Chyba však bola v tom, že mi ju nikto nevedel pripraviť tak, aby mi chutila. A tak som si vymyslela vlastný recept, na ktorom som - dá sa povedať - závislá.... Rýchle, lacné a mega chutné. Vyskúšajte! :)

3
porcie
40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
3 ks
7 ks
100 g
3 ČL
3 PL




Postup

  1. 1

    Na začiatok dáme variť zemiaky v šupke. Keď sú hotové, vodu vylejeme a necháme ich zakryté v hrnci.

  2. 2

    Na panvici rozpustíme maslo a olej a orestujeme na drobno nakrájanú cibuľku. Po cca 3 minutách pridáme koreniny - červ. papriku a čier. korenie. Pridáme opláchnuté a na kocky nakrájané kuracie pečienky. Osmahneme na ohni, pridáme sojovú omáčku a zalejeme pohárom vriacej vody. Necháme to podusiť - ale pozor - nezakrývajte panvicu, pečienku duste iba v pridanej vode cca 15-20min.

  3. 3

    Počas dusenia pečienky si ošúpeme zemiaky, popučíme ich pridáme do nich roztopené maslo, trochu mlieka, soľ a sušenú mätu.

  4. 4

    Pečienku odstavíme z ohňa, osolíme a pridáme ešte trochu masla - nech je omáčka krásne krémová. Hotovú pečienku podávame s vopred pripravenou zemiakovou kašou. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

radost
chutné-obľúbené jedlo..sojovú omáčku nedávam..pečienka je hotová raz-dva..teda aj rýchle jedlo..
luciak
aj u nas volame pecen pecienka a kazdy vie, o co ide :)
boxik
Pekný recept asi vyskúšam, tým čo nemôžu stráviť pečienku a radšej by si dali pečeň , tak pečienka je hovorový výraz pre orgán tela živých tvorov uznávaný aj slovníkom slovenského jazyka a teda jeho používanie nie je žiadnym prehreškom voči slovenčine.

pečienka , -y, -nok žen. r. hovor. žľaza v tele, pečeň
babinka
zaujalo ma použitie sójovej omáčky, tak som to skúsila pri poslednej príprave mojej dusenej pečene a bola som príjemne prekvapená. Naozaj to zmení chuť a už to nie je také obyčajné. Dakujem za inšpiráciu a pridávam 5 *
používateľ nemá avatar
m6
m6
co je natom absurdne 15-20 min dusenia cim dlhsie dusis tym je pecienka tvrdsia hold kazdy podla chuti lol
svetlana9
pečienka je naozaj minútka - teda kuracia. Ja robím s veľa cibuľou a dávam pokrájané jablká - dve stredné - na mesiačiky. Minule som jablká nastrúhala - dala spolu s cibuľou osmahnúť. Po vložení pečienok - rozkrojené iba na polovicu po očistení - som nechala trochu prehriať, potom som podliala - otočila a keď bola už nie krvavá, tak som posolila, premiešala - opäť to zovrelo a odstavila som z ohňa. Ide to rýchlo. Naozaj sa nesmie dlho dusiť, lebo stvrdne, ako aj po osolení, keby sme ju naďalej varili.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia