Pečená krkovička s českou kapustou a kysnutou knedľou fotorecept

mariana33 - fotkamariana33, 14. júna 2013
Pečená krkovička s českou kapustou a kysnutou knedľou (fotorecept)
Foto: mariana33

V našej rodine veľmi obľúbené jedlo. Nenáročné na prípravu. Ideál na nedeľné prežieranie sa:o)

140 minút
príprava
120 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
3 - 4 ks
3 ks




Postup

  1. 1

    Krkovičku si nakrájeme na hrubšie rezne, osolíme, dáme do pekáča, posypeme nakrájanou cibuľou, cesnakom, posypeme rascou a podlejeme vodou. Pekáč zakryjeme a dáme piecť do rúry na 2OOstupňou cca 1 a pol.hod. Krkovičku môžme piecť aj v celku.

    Pečená krkovička s českou kapustou a kysnutou knedľou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu si nakrájame na hrubšie, opražíme ju na masti, pridáme prepláchnutú kapustu. Chvíľku popražíme.

    Pečená krkovička s českou kapustou a kysnutou knedľou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zalejeme vodou, osolíme. Pridáme cukor. Dusíme a podlievame vodou do mäkka. Trvá to cca hodinku, záleží od kapusty.

    Pečená krkovička s českou kapustou a kysnutou knedľou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď je kapusta mäkká, pridáme do nej postrúhane zemiaky. Zemiaky nám kapustu zahustia. Podľa chuti osolíme, okoreníme a dochutíme cukrom. Kapusta musí byť sladká s náznakom kyslosti.

    Pečená krkovička s českou kapustou a kysnutou knedľou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na záver môžme do kapusty vliať výpek z mäsa. Podávame s kysnutou knedľou.

    Pečená krkovička s českou kapustou a kysnutou knedľou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

lola
jeeeeeeeeeeeeej,akurat v nedelu som sa chystala varit,kapustu jednoducho zboznujem (-: len ma zaujalo,to maso treba tak dlho piect?
izabella929
krásna a chutne vyzerajúca klasika.-)) už sme ju dávno nemali....vďaka za pripomenutie.-)
zdezda
Mnaaaaaam, moje narodne jedlo, hoci som Slovenka :-)
astheart
To zahušťování bramborem (někdy bramborovou jíškou - princip je stejný) není z Čech. Používá se to jen tady v Těšínském Slezsku. Trochu víc na západ nebo jižněji už dělají jen klasickou jíšku, takže i tak se to dá. :)
mariana33
stačí piecť aj kratšie, záleží od mäsa, ako je hrubo nakrájané a či je v celku...:o)
jumbo
KYSLU KAPUSTU ZAHUSTIT ZEMIAKOM TO SOM NIKDY NESKUSI ALE URCITE TO SKUSIM BUDE TO URCITE DOBRE UF UF




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia