Tento recept sme vymysleli v jedno sobotné popoludnie s manželom,pri filozofovani,čo uvariť v nedeľu na obed a dospeli sme k tomuto!:-)
porcie
príprava
na 180°C °C
Suroviny
1 kg |
|
5-6 lyžíc |
|
4-5 lyžíc |
|
1/2 lyžičky |
|
2 lyžice |
|
2 lyžice |
|
podľa chuti |
|
3 lyžice |
|
1-2 kusy |
|
100 g |
|
2 lyžice |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Celé kuracie stehná prerežeme na polovice,očistíme,posolíme a dáme bokom.
- 2
Pripravíme marinádu z kečupu,horčice,worcestrovej a sojovej omačky,pridáme kari a med a podľa chuti chilli omáčku,čierne korenie,rascu a vegetu.Všetko zmiešame,prípadne dochutíme a nasypeme pokrájanú cibuľu. Do marinády vložíme stehienka,prikrijeme a dáme na noc do chladničky.
- 3
Ráno vytrieme pekáč olejom,k stehienkam prisypeme slaninu pokrájanú na kúsky a celú zmes dáme na pekáč,ktorý prykryjeme alobalom a cca 40 min. pečieme pri teplaote 180°C,potom odkryjeme a dopečieme do chrumkava. Ak stehienka pustia veľa šťavy,možme ju odobrať,aby sa stehná piekli,nie varili.Výpek možme potom použiť na poliatie prílohy,najvhodnejšou je zemiaková kaša. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu