Horčičová krkovička pečená so zeleninou
Krkovička naložená v horčici, pečená s
cibuľou, paprikou a rajčinami. Ideálny
nedeľný obed.
Zdroj: pinterest
porcií
príprava
na 180-200 °C
Suroviny
|
|
|
|
3 ks |
|
2 ks |
|
1 ks veľká |
|
(na podliatie) |
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Krkovičku nakrájame na plátky, potrieme horčicou, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom, uložíme do pekáča a dáme do chladničky cez noc.
- 2
Papriku zbavíme jadierok a nakrájame na kolieska. Rajčiny pokrájame na plátky a cibuľu na kolieska.
- 3
Cibuľu nasypeme na krkovičku, trošku podlejeme vodou a dáme do rúry vyhriatej na 200 °C zapiecť na program gril na 10-15 minút. Pozor, aby cibuľka nezhorela.
- 4
Vypneme funkciu gril, stiahneme teplotu v rúre na 180 °C, nasypeme zvyšnú zeleninu, podľa potreby ešte podlejeme vodou alebo vývarom a pečieme do mäkka.
- 5
Podávame so šalátom alebo zemiakmi na akýkoľvek spôsob.
Tiež pečená krkovička:
Ďalšie recepty:
- 2
plus zemiaky
zelenina-aká doma
eintopf