Pečená krkovička
Pečená krkovička

Horčičová krkovička pečená so zeleninou

janeg - fotkajaneg, 10. júla 2020
Horčičová krkovička pečená so zeleninou
Foto: janeg

Krkovička naložená v horčici, pečená s cibuľou, paprikou a rajčinami. Ideálny nedeľný obed.
Zdroj: pinterest

6
porcií
15 minút
príprava
80 minút
na 180-200 °C

Suroviny

3 ks
2 ks
1 ks veľká
 (na podliatie)




Postup

  1. 1

    Krkovičku nakrájame na plátky, potrieme horčicou, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom, uložíme do pekáča a dáme do chladničky cez noc.

  2. 2

    Papriku zbavíme jadierok a nakrájame na kolieska. Rajčiny pokrájame na plátky a cibuľu na kolieska.

  3. 3

    Cibuľu nasypeme na krkovičku, trošku podlejeme vodou a dáme do rúry vyhriatej na 200 °C zapiecť na program gril na 10-15 minút. Pozor, aby cibuľka nezhorela.

  4. 4

    Vypneme funkciu gril, stiahneme teplotu v rúre na 180 °C, nasypeme zvyšnú zeleninu, podľa potreby ešte podlejeme vodou alebo vývarom a pečieme do mäkka.

  5. 5

    Podávame so šalátom alebo zemiakmi na akýkoľvek spôsob.

Diskusia k receptu