Pečené koleno fotorecept

enerrgizer - fotkaenerrgizer, 17. septembra 2010

...niekedy sa dá jedlom aj zhrešiť, ale potom by sme si mali pripraviť niečo fakt zdravé a aspoň trošku chutné, napríklad takéto koleno...tento recept Zobraziť celý popis...niekedy sa dá jedlom aj zhrešiť, ale potom by sme si mali pripraviť niečo fakt zdravé a aspoň trošku chutné, napríklad takéto koleno...tento recept som dostal mailom 1.4.2008 12:28... ďakujem Ivan (...a trošku som ho upravil)

4-5
porcie
30 minút
príprava
240 minút
na 140 °C

Suroviny

1 ks
3-4 ks
1 kg
1 KL
6-8 strúčikov




Postup

  1. 1

    ...zabijeme prasa a použijeme z neho zadné koleno, zvyšok rozdáme :-)...ale nie, môžeme ho aj kúpiť, ale musí byť pekné a neúdené. Koleno dôkladne očistíme, ak treba aj ho opálime...čistíme pokiaľ nebude krásne, čistučké a ružovučké. Potom si ho narežeme ako na fotke a vtlačíme do mäska veľa cesnaku, posolíme a odložíme na 22 hodín a 14 minút do chladničky...

    Pečené koleno (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...na druhý deň si namočíme rímsky hrniec (minimálne na 15 minút) a očistíme cibule. Očistené ich nakrájame len tak ledabolo, ale na väčšie kusy (a to je veľmi dôležité). Na dno dáme polovicu z nakrájaných cibúľ a vložíme do hrnca koleno TIP: koleno použijeme to, ktoré sme včera očistili a nakŕmili cesnakom a soľou :-) Potom ho ozdobíme celou rascou a obložíme zvyšnou cibuľou...

    Pečené koleno (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...rímsky hrniec zatvoríme a vložíme do studenej rúry...pečieme asi 2,5 až 3 hodiny pri teplote 140°C ...nepodlievame. Potom odkryjeme a zapečieme koleno zvrchu asi 30 minút... keď bude takéto, tak ho vyberieme...

    Pečené koleno (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...do výpeku vložíme kyslú kapustu a na ňu položíme koleno, ale tou stranou, ktorá je už zvrchu schrumkovatená...a pečieme ďalších 30 minút...

  5. 5

    ...TIP II: kto nemá rímsky hrniec, pečie klasicky v pekáči, prikryté napríklad alobalom, ale vtedy sa musí podlievať čiernym pivom (tá farba je veľmi dôležitá) a čas aj teplotu si treba prispôsobiť svojej rúre a pekáču...podávame na kapustičke, s horčicou, chrenom a čerstvým chlebíkom, ale hlavne nesmieme zabudnúť na pivo...dobrú chuť

    Pečené koleno (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

sandratamer
Óóóóó....... hľadám slová...To je... geniálne...
A strašne nezdravé!!! :-))))))))))))
evusik
že ako som sa zasmiala, keď ty to tak úžasne popisuješ, keby bola takýmto štýlom napísaná kuchárska kniha určite by som si ju kúpila :-) recept super, fotky tiež a oceňujem, že tvoj recept je "dvojzložkový" nezdravé koleno + zdravá kapusta
stefanm
...nedávno som robil podobné a môžem potvrdiť,že to pivo za tým musí byť!!!Krásna práca.Pekne si sa "pohral" jak s jedlom tak s foto aj textom.Vidno,že to robíš pre potešenie.
palokuchki
To je ohromny recept a este lepsi popis. Mas dobry humor. Myslim ze mam este dve kolienka v mraznicke z poslednej zabijacky. Urcite to vyskusam podla tvojho receptu.
gittka
neviem ako môže niekto tvrdit,že koleno je zlé.takéto mnamky nám osobne všetkým chutia.výborné a ohromne chutnéééééééé
anene
Ukladám do KK, to koleno je fantastické. Ja budem kapustu, manžel koleno, alebo naopak?. Veď som to pôvodne aj tak napísala, ale s tým kolenom ja trochu počkám. Ďakujem za tip.
alexdidi
Výborné, nezdravé, ale aké dobrééé...krásne sa Ti upieklo a to pivo k nemu naozaj patrí tak, ako soľ....tiež koleno pečiem raz za čas tak, ako Ty a vyskúšam aj s tou kapustou....
akludad
toto som jedla jediný krát,ale bolo to úúúúžasnééééé.-))asi si to ukuchtím aj ja,ďakujem za receptík:-))))
janger
Hahaha, tak uz je to tu! Bola som zvedava, co to bude. No, mnamka. Mam uz tiez aj ten rimsky hrniec, tak to iste vyskusam. Ale o tom pive, preco je ta farba taka dolezita? ;-) Asi bude mat masko krajsiu farbu? Ty si mi teda ale zase ale narobil chute!!!
ketty3811
takže sľúbený "tajomný"recept je tu!Vyzerá skvelo a určite aj tak chutí.Myslím,že manžel sa poteší,keď mu to ukuchtím.Pekne nafotené a úžasne opísané.:-)
enerrgizer
ďakujem za pekné komentáre...som rád, že sa vám recept páči, ale budem ešte radšej, keď si koleno upečiete a bude vám chutiť....a je naozaj výborné...
evanaaa
Pred týžýdňom som kúpila obrovské koleno, že ho upečiem, ale aby mi to dlho netrvalo, vždy ho v kuchte povarím, to je aspoň rýchle a potom už len zapečiem, je mäkké a príprava dlho netrvá, lenže po uvarení som sda nedostala k pečeniu, môj muž nevydržal, jemu stačilo aj varené. Z takého mám najradšej kožu, vždy si kúsok uchmatnem na chlieb.Druhýkrát už bude pečené na kapuste.
jody
Ake nezdrave, co nezdrave! Toto je vazeni a mili, psychicky zdrave koleno! Zdrava musi byt aj psychika a pokial mi je z tzv. zdraveho jedla uz na pohlad na "soufl", tak nech to para tlaci a nadlabnem sa kolenom! :-)
evanaaa
P.S., čiernym pivom podlievať nemôžem, je sladké, preto aj vrch pekne skaramelizuje a preto tá farba.
helca103
manžel takéto ,,nezdravé" jedlá zbožňuje bravčové koleno, cesnak cibuľa,kapusta to všetko má rád...určite vyskúšam :-)
frezia68
Prečo som sem zablúdila v takú neskorú hodinu?Výborné,výborné,aj teraz by som išla do chladničky a od prejedania sa ma zachráni len to,že ho tam nemám.V posledných dňoch už aj ja krájam ledabolo...
kuchticka
Ako tak pozeram a citam, vidim, ze nie som sama kto ma naaaaaramnu chut na tvoj lakavy a pekne nezdravy "vyrobok". Hm, ale kde ja zozenmiem koleno? Hladat sukromneho masiara nemam kedy. Musim sa spokojit iba pozeranim na tvoje foto.
2010
tento je jeden z tych receptov ktory potvrdzuje ze s vekom sa chute menia, za mladosti by som sa na daco taketo ani nepozrel a teraz sa tiez radsej nepozriem ale z opacneho dovodu. Super.
sovka62
Toto sa komentovať nedá, len uvariť a zjesť.
jezibabka1
tak zhrešiť takýmto kolenom by sa mi páčilo:))) zdravé, chutné, mňam:)))
bambitka
tak toto akoze nezdrave jedlo vyzera valmi prudko jedleeee.... urcite urobim mnaaaaam:))))))
jerica
Stále na moju nôtu @enerrgizer prudko chutné , zbožné mastnučké , priam lepiace sa na prsty , nemám čo dodať , len ten cholesterol potlačiť. MŇAÁÁM :-))
sjuz
energizer - naozaj úžasný recept:)! Dnes som si rozmrazila kolienko, a zajtra idem na to:)!
havino
zajtra ich pečiem, mam už vykostené 4 predne kolená a samo,že v páci
ivosenka
tak jsem se byla zeptat svého cholesterolu, co on na to...a že prý si mám dělat co chci, že to už dávno vzdal...váhy se raději neptám, ta by jistě měla "blbé kecy"...tak já si budu dělat co chci - chci toto koleno :)))
alena45
Ivosenka, dobré rozhodnutia. Cholesterol je aj tak viac zo stresu a Ty si sa pekne v pokoji rozhodla. V našom veku je dôležitejší kolagén z toho kolena, veď aj ja si to viem vždy takto pokojne zdôvodniť.
monika456
tak a idem si rozmraziť koleno, na toto som čakala už dlho...... perfektné, samé dobré suroviny, tak výsledok musí byť len a len výborný :)
modrykamen
Recept som objavil až teraz, ale chválim, lebo robím presne tak isto a rímsky hrniec je na nezaplatenie, aj keď varenie trvá trošku dlhšie. Čo je zdravé a čo nie? Nezdravé je nadlabať sa a sadnúť si dofotelky, zdravé je po takomto jedle vstať od stola a ta sa do roboty, napr. rúbať drevo.
farbuska
Kto royhodol, že koleno je nezdravé? Zdravé koleno je predsa zdravé, iba nezdravé koleno je nezdravé. Ja varím a pečiem iba zdravé kolená.
zinnajdha
moja mama má 90, je samostatná, zdravá a celý život milovala (stále má rada) slaninu, mastné jedlá...(aj olená ). isteže sa neprejedá a neje ich denne ! Ráno cvičí, chodí na prechádzky a hovorí, že sa jej nechce. Ale ide.
tiginko
ďakujem za recept, koleno už ani inak piecť nebudem, je naozaj chuťovo skvelé a bezprácne. Jedna veľmi narýchlo urobená foto pred vyskočením na bicykle...



bembo
si mi narobil chute.parádne žrádielko.super




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia