Foto: shihtzu
Rýchla a veľmi chutná polievočka, ktorú máme veľmi radi.
Postup
-
1
Kosti dobre umyjeme, vložíme do poldruha litra studenej vody a necháme zovrieť. Mrkvu, petržlen, zeler, cibuľu i cesnak očistíme, pridáme do polievky a varíme na miernom ohni asi 40 minút.
- 2
Zemiaky ošúpeme, pokrájame na kocky, ryžu umyjeme a všetko spolu s korením dáme do polievky. Keď je zelenina mäkká, polievku dochutíme majoránom. Už nevaríme. Majorán pridávame až do hotových pokrmov, ktoré potom dlho nevaríme, pretože stráca vôňu a horkne! Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Varila som ale oveľa dlhšie a miesto ryže som dala krúpy.
Ďakujem za recept. Príjemnú nedeľu.