Polievka z údených kostí

shihtzu - fotkashihtzu, 17. decembra 2015
Polievka z údených kostí
Foto: shihtzu

Rýchla a veľmi chutná polievočka, ktorú máme veľmi radi.

Suroviny

300 g
150 g
2 strúčiky
1 ks
5 zrniečok
2 ks
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kosti dobre umyjeme, vložíme do poldruha litra studenej vody a necháme zovrieť. Mrkvu, petržlen, zeler, cibuľu i cesnak očistíme, pridáme do polievky a varíme na miernom ohni asi 40 minút.

  2. 2

    Zemiaky ošúpeme, pokrájame na kocky, ryžu umyjeme a všetko spolu s korením dáme do polievky. Keď je zelenina mäkká, polievku dochutíme majoránom. Už nevaríme. Majorán pridávame až do hotových pokrmov, ktoré potom dlho nevaríme, pretože stráca vôňu a horkne! Dobrú chuť :)

Recept je zaradený do kategórií:
Údené mäso, Polievky, Rýchla príprava (do 30 min.), Varené

Diskusia k receptu

maska10
Ja varim takuto polievku na sposob kuracej alebo hovadzej s rezancami nam chuti treba vyskusat.
kucharka
Včera u nás pršalo a táto polievka úplne pasovala k takému šedému dňu.
Varila som ale oveľa dlhšie a miesto ryže som dala krúpy.
Ďakujem za recept. Príjemnú nedeľu.


1x haji