Foto: kajusiqq
Takže tento recept som sa bola učiť pri babičke robí tie naj naj naj lokše ake som kedy papala:)......mnam:- postup je nafotený u Zobraziť celý popisTakže tento recept som sa bola učiť pri babičke robí tie naj naj naj lokše ake som kedy papala:)......mnam:- postup je nafotený u nej už dávnejšie robila som ich znova už aspon 20 x a dnes znova tak som povedala že no som sama doma vydržia:Dtak už stihnem urobiť aj hlavnú fotku:)) milujem ich:)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky umyjeme a uvaríme.Na doske ich popučíme a nechame vychladnúť posolíme a pridáme kyslú smotanu.
-
2
Pridáme hladku a polohrubu muku.Muku pridávame podľa potreby
-
3
vypracujeme cesto s konzistenciou ako na šuľance (možno trocha jemnejšie). Cesto na pomučenej doske vytvarujeme do tvaru valca a nasledne odrezujeme rovnake kúsky.
-
4
Tvarujeme guľky
-
5
rozvaľkujeme na tenučko (ale nie na priliš veľkom množstve muky čím menej muky tým lepšie) Rozvaľkane placky následne prerežeme na polovicu(nemusíme ale babka to tak robí:)
-
6
Na rozohriatej panvici ich z oboch strán opečeieme trvá to cca 2-3 min. záleži aj od hrubky:)
-
7
Potom ich poukladáme na teplý tanier a natrieme zmesou masla.
-
8
A tu su tiež:) Na potretie: rozpustíme maslo na 100 g masla dávame 25g bravčovej masti a 25ml oleja:) Lokše podávame bud s husou alebo kačicou alebo si ich možme potrieť lekvárom alebo makom:)......alebo iba s mliečkom....ja ich papam bez všetkeho iba tak:D
varecha.pravda.sk/recepty/zemiakove-pagaciky-fotorecept/3...
Keďže je tam viac maste neviem povedať či chutia podobne .......
Smotana v nich ich zjemní :) pagače su ine ale chuť je podobna pretože je v nich podobne zloženie ...ale predsa lokše su lokše a pagače pagače.....do pagačov ide droždie do lokší nie takže asi tak:)....aj šuľance su z podobneho cesta a tiež chutia inak.....je to aj inou tepelnou upravou:)...
Recept na šuľance:
varecha.pravda.sk/recepty/sulance-fotorecept/34197-recept...
robim perky zo zemiakového cesta
a pirohy takto:
varecha.pravda.sk/recepty/pirohy-na-sladkofotorecept/3110...
niekto hovorí že to ma byť naoak a niekto zasa že nie ale brydzove pirohy robím z normálneho ale plním zemiami a brydzov.))
varecha.pravda.sk/recepty/bryndzove-pirohy-fotorecept/330...
tak snád to robim dobre:D
Len porovnávať lokše a pagáče - spoločné sú v nich tie zemiaky, aj to len v tých zemiakových pagáčikoch, inak niič. Ani chuť nie je rovnaká.
Váš recept ma natoľko oslovil že ma donútil zaregistrovať sa na tuto stránku