Nalešník

lila1907 - fotkalila1907, 4. novembra 2011

Je to fajnový recept od nebožky starkej.

6
porcií
20 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

3-4 strúhané
2 strúčiky  pretlačený
4 PL
 (podľa chuti)
štipka
štipka
1 čerstvé celé




Postup

  1. 1

    Zemiaky našúchame na strúhadle a zmiešame ich s ostatnými surovinami.

  2. 2

    Na panvicu dame nie plnu 1 PL olej,ktorý rozpalíme.Na rozpalený olej pridame zmes ktorú rozotrieme na placku.Upečieme z oboch strán.

  3. 3

    Upečené sa dajú jesť len tak s čiernou kávou,alebo ako príloha k jedlám.

Diskusia k receptu

letisia
Neviem či by som zemiakové placky jedla s čiernou kávou.
ancicka
Ked je to recept od starkej,tak sa nečudujem,že voľakedy naľešniky jedli z čiernou kávou.Nebola to káva ako dnes,zrnková,ale melta,alebo cigoria a s tou chutia.
ivkagal
ano tak ako piše ANčIčKA, aj moja babka robievala ku naľešnikom meltu kavu aj mne to chutí:))
ivkagal
ano tak ako piše ANčIčKA, aj moja babka robievala ku naľešnikom meltu kavu aj mne to chutí:))
ivkagal
ano tak ako piše ANčIčKA, aj moja babka robievala ku naľešnikom meltu kavu aj mne to chutí:))
hubata
Asi podľa kraja aký bol zvyk. U nás s kyslým mliekom. Pre deti biela káva s meltou. Ale všetko je to dobrotka, že?
daniela1
No, u nás sa tieto placky robievali na rozpákenej platni pece. Až potom sa potreli pierkom roztoprnou masťou. Najlepší bol k tomu lipový čaj. Hm, to bolo detstvo. Nezabudnuteľné.
evanaaa
Daniela1, nemáš na mysli lokše z varených zemiakov? Lebo neviem, akoby sa to cesto rozotieralo po platni, a placky netreba potierať masťou ako lokše.
lila1907
Tie lokše my sme volali komperníky a tie sa piekli na rozpálenej platni.A tie nalešníky sa jedli,tak ako to už bolo spomenuté,z meltou kávou či už s mliekom alebo bez...Chutilo a chutí to tak či tak...:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia