Foto: drobcek19
tento recept som dlho hladala, lebo doma na slovensku som tieto u mna ,,cesnacky,, zboznovala
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
500 gr |
|
320 ml, vlažné |
|
1 caj. lyz. |
|
1 caj. lyz. |
|
2 pol. lyz. |
|
2 caj. lyz., susene |
|
8 strúčikov |
|
120 gr,(margarín) |
|
0.5 dcl |
|
Postup
-
1
Zo surovin okrem cesnaku, masla a vody si vypracujeme cesto a nechame vykysnut, ja som ho robila v domacej pekarni.
- 2
Po vykysnuti si cesto rozvalkame na pomucenej doske a na 1/2 rozotrieme polovicku masla. Cesto prelozime, po tom este prelozime 2 krat a rozvalkame. Opat natrieme zvysnym maslom a opat prelozime 3 krat a rozvalkame. Bude sa rozvalkavat trosku tazsie ale pojde to.
- 3
Na rozvalkane cesto potrieme rozpuceny cesnak zmiesany s vodou, stocime ako na zavin a krajame asi na 4 cm hrube kolieska. Poukladame na plech vystlany papierom na pecenie. Nechame ich takto podkysnut este pol hodinky.
- 4
Dame piect do dopredu vyhriatej rury na 200 st., pri elektrickej rure s ventilatorom na 180 st. 20-25 minut do zlatista. Tiez odporucam vlozit do rury misku s vodou aby sa nevysusili.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu