Foto: kukulienka71
Recept tohoto jedla ma upútal v knižke Zemiaky - recepty z Nového Času pre ženy...
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Zemiaky a koreňovú zeleninu aj s cibuľou očistíme,umyjeme a pokrájame na osminky,alebo približne rovnaké kúsky,cesnak necháme v poslednej šupke.Pekáčik vystelieme pečiacim papierom,ktorý potrieme olejom,vložíme sem všetku zeleninu.Rúru si predhrejeme na 2OO°C.
- 2
Zeleninu v pekáči osolíme,pokvapkáme olejom a posypeme zmesou čerstvých alebo sušených byliniek a celou rascou.Dobre premiešame. Musím podotknúť,že takáto pestrá kombinácia byliniek nie je moja parketa,ja dávam vždy menej druhov,ale bola som prekvapená najprv omamnou vôňou pri pečení a potom aj chuťou hotového jedla...
- 3
Pečieme nezakryté asi 35-45 minút,podľa potreby.
- 4
Podávame ako samostatný chod so šalátom alebo dresingom,hodí sa aj ako príloha k mäsitému jedlu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/stav-nudze-/22893-recept.html...
moja je síce dusená, ale ak pridáš do tej Tvojej citrón a maslo, tak to bude nielen omamná vôňa, ale aj omamná chuť.