Chrumkavý patizón

jurka - bez fotkyjurka, 25. septembra 2011

Tak ma zrazu osvietilo, keď som pozerala do svojho nákupného vozíka - patizón síce za super cenu, ale čo s ním? Zelenine sa u Zobraziť celý popisTak ma zrazu osvietilo, keď som pozerala do svojho nákupného vozíka - patizón síce za super cenu, ale čo s ním? Zelenine sa u nás doma poteším iba ja a náš králik Rudo. Spomenula som si na moje reklamné deti, majstrov v triedení zeleniny na tanieri, ako už dlhšie pištia, že aj ony chcú vyskúšať tie Maggi nápady. Tak prečo nespojiť príjemné s užitočným? Chrumkavé rezne z patizónu - rýchla zdravá večera či obed. Chcela som pridať aj fotku, ale nestihla som včas odfotiť... :)

2
porcie
15 minút
príprava
15 minút
na 250 °C

Suroviny

1 ks
1-2 ks
2 PL
PRÍLOHA:
0,5 kg
1 PL
OBLOHA:
1 ks
100 ml alebo jogurt
1 ČL
1 ČL
1/2 ČL
1-2 ČL
2 ČL
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Patizón zúbkovaným nožom nakrájame na cca 1,5 - 2 cm pláty. Keď sa dostaneme k semienkam, lyžicou ich vydlabeme (odpad) a potom dokrájame patizón. Z plátov poodkrajujeme tvrdú šupku.

  2. 2

    Dáme vyhriať rúru na 250°C. Štetcom každý plát patizónu natrieme olivovým olejom a obalíme v Maggi zmesi. Podľa návodu na obale jednotlivé rezne poukladáme na papier na plech a dáme na 15 - 18 min. piecť do vyhriatej rúry.

  3. 3

    Ja som k tomu uvarila zemiaky s maslom (môže byť aj zemiaková kaša) a tzatziky. Jedlo som prichystala dopredu pre manžela na obed, iba mal dať rezne do rúry upiecť, aby ich mal čerstvé. Kým som prišla, môj mäsotarián mi nenechal nič, čo by som mohla odfotiť :)

Diskusia k receptu

matata1
Šikulka. Manžel aj Ty. Vyskúšam. Patizón mám v chladničke. Magi nápady som ešte neskúšala, ale keď recept prešiel takou tvrdou kritikou pred prísnou a vyberavou komisiou, určite to bude dobré.
snehurka1
vždy som robila len vyprážaný,ten máme najradšej ale toot vyzerá výborne,len sa chcem spýtať ked ho obaľujes vo vegete nie je moc slaný?alebo používaš nejkú inú zmes?
jurka
dakujem za pochvaly :) neviem, co by urobila vegeta. Toto je dopredu pripravena zmes na obalovanie (vratane struhanky). Netreba nic doplnat. Praveze som sa bala, ci to nebude malo slane, ale nakoniec to bolo akurat. A nebolo to take mastne, ako ked vyprazam.
veronicko
bolo to výborné, aj ja ďakujem za skvelý tip, tiež som nevedela čo s patizónmi, len asi mám silnú trúbu, alebo čo, lebo kus sa mi to pripieklo,... ale fajnové to bolo+
fendo
to nemyslíte vážne zdieľať recepty z polotovarov a ešte k tomu citovať návod z obalu ... nejaká maggi zmes z chemičky plná syntetických srágor ... to je také ťažké drbnúť si do kvetináča 2-3 druhy byliniek, zavesiť to na okno v kuchyni a variť normálne čisto, zdravo a nie ako výrobca pervitínu v garáži ... vegetu aj do čaju treba dávať, veď nie je nič lepšie ako sa poriadne nafetovať glutamánu ... milé panie viete čo to vlastne je, ten glutamán sodný, ktorý hlcete na kilá? to vám je taký biely prášok, ktorý sa vyrába v chemičke na páse hneď vedľa vášho obľúbeného postreku na "mandolinky" a fór je v tom, že je bez chuti ale posobí na receptory chuti v mozgu a zvyšuje ich aktivitu, čím zvýrazňuje chuť ... inak povedané, pekne vás to nafetuje ... a to je len jedna z množstva chemikálií v zázrakoch ako "Maggi nápady do rakvy"
fendo
a len doplním aby sem niekto nenapísal, že tie Maggi nápady glutamán neobsahujú ... výrobca je vychcaný a glutamán je maskovaný pod názvom "rastlinný bielkovinový hydrolyzát"
1x zolik




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia