
Šošovica s rajčinami
Upozorňujem, že všetky suroviny pridávam len od oka. Uvaríme si najprv šošovicu do polomäka...

Žampiony zapečené s květákem a sýrem
Na pánev dáme nakrájenou slaninu, pak na ní, když pustí tuk, zpěníme nasekanou cibuli...

Teľacie „osso buco“ s gremolatou a so zemiakovými rösti
Na prípravu nálevu, v ktorom budeme dusiť teľacie lýtko, zmiešame víno s vodou, pridáme čierne...

Talianske pečené karé
Tento recept mám od mojej maminy, ona vie veľmi dobre variť takéto veci.

Špagety s kuracím mäsom, brokolicou a nivovou omáčkou
Nakrájame cibuľu a kuracie mäsko na maličké kúsky. Vopred si dáme uvariť brokolicu, keď bude...

Bulgur s růžičkovou kapustou
No abych vyloučil svůj nepříliš kladný postoj k novým věcem v kuchyni a k módním surovinám, ...

Hrbaté mäso s mrkvovo-zemiakovým pyré
mäso osolíme, okoreníme-uložíme do pekáča, či na plech(ja som si ho na panvici trocha opražila). mäso trocha...

Pochúťkové karé podľa kolegyne
Manželka kuchtila, vraj recept od kolegyne. Pozoroval som ju a po ochutnaní som musel uznať,...

Domáce tvarohové šiflíky s klobáskou
Domáce cestoviny robievam často, pretože voňajú domovom a mamičkovským prestretým stolom plným samých dobrôt... robila som...

Zapekané špenátové guľky z krupice
Mlieko spolu s maslom, so soľou a s bielym korením privedieme do varu. Pridáme opláchnutý a...

Zapečený Brie s medom a orechami
Tento recept ma naučil jeden talian žijúci v Kanade počas študijného pobytu v Lisabone. Tento recept...

Thajské stir-fry s bazalkou (Pad kra prao)
Pad kra prao je jedno z najpopulárnejších thajských jedál. Jeho názov znamená „pražené mäso s bazalkou“ a je to jednoduchý a chutný recept, ktorý si pripravíte do pol hodiny....

Plnená paprika Negatív
Pri varení plnenej papriky väčšinou naplníme zelené papriky a podávame s červenou, paradajkovou omáčkou. Napadlo mi to...

Špagety s cherry paradajkami, orechmi a pecorinom
Paradajky sa v kombinácii s orechmi vyskytujú pomerne zriedkavo, takže tento recept je v menšine jedál,...

Šalát z tuniaka a z jemnej jarnej zeleniny
Tuniak je úžasná a zdravá ryba, s kvalitným lahodným jemným šťavnatým mäsom, hojne využívaná v...

Sushi na domáci spôsob
Velmi jednoduchy a pritom efektny recept pre tych, ktori maju radi sushi.

Zemiakovo- syrová placka
Veľmi rýchle pohostenie pre nečakanú návštevu, ale aj chutná večera.

Údená krížová kosť s materinou dúškou na tmavom pive
Koupil jsem krásný kousek uzené křížové kosti(vepřový ocásek- bravčový chvostík) a chtěl vytvořit chuťově zajímavý recept...

Yeşil fasulye tavası - oprážané zelené fazuľky
Jednoduché chutné jedlo zo zelenej strukovej fazuľky ;-)

Pečená hus
Očistenú hus posolíme zvonku i zvnútra, dáme na pekáč, posypeme rascou, podlejeme vodou a...

Zelený šalát s paradajkovým dresingom
Ako "okoreniť" tak fádny šalát? Jednoducho, raw paradajkovým dresingom, ktorý môžete použiť aj ako omáčku na...

Mungo fazuľa so zeleninou a šampiňónmi
Vo veľkom hrnci zohrejeme olej, na ktorom opražíme nadrobno nakrájaný pór.

Dusené mäso s karfiolovým pyré a pečenou mrkvou
Pôvodne to mala byť kapustnica ale mojej spolubývajúcej bolo ľúto že taký veľký hrniec na takom malom...

Šalát z baby špenátu
Nové zemiaky uvarte v šupke a nakrájajte na štvrtiny. Petržlen nasekajte na drobno a dajte do misky. Pridajte...