
Staročeské prsia s grilovanou polentou
Polenta, kukuričná kaša, či po našom zameška. Dá sa použiť rôzne. Ja som...

Pečená jahňacina s horčicovou nátierkou
Jahnacinu pecieme obcas aj cez rok, no na Velku noc sa ju vzdy snazime mat....

Pečená ryba s cuketou a cesnakom
Testovala som pečenie ryby podľa Žideka. Piekol ju na panvici v papieri na pečenie. Podarilo...

Marinovaný tuniak v ananáse obalený vo farebnom sezame
Tuniaka nakrájame na úhľadné valčeky, ktoré osolíme, okoreníme a obalíme v sezame. Pripraveného tuniaka...

Pirohy trochu inak
Dnes som manželovi sľúbila na obed pirohy a ako na potvoru som doma nemala ani jeden zemiak...

Sviečkovica na smotane
Naozaj veľmi dobre dopadla:) milujem ju:)... ale nie sviečkovu ale tu omáčku:D

Pečené kura s karí ryžou
Kuracie mäso je vždy dobré, a v podstate jeho príprava nie je náročná a netrvá to...

Ražniči z mletého mäsa
Spravila som guľky z mletého mäsa, ktoré som osolila okorenila mletým čiernym korením, majoránkou, ...

Kuracie plnené, na pare robené
Ďaľší recept, tentoraz z úplne nového parného hrnca. Nemohla som vydržať tak som dostala predčasný...

Zemiakovo-špenátový prívarok
Do vody pridám bobkový list, prekrojenú cibuľu a nakrájané zemiaky.

Kuracie prsia na tekvicovom rizote
Ak vám dá niekto pár hlávok tekvice hokkaido zo záhradky a neviete čo s ňou, toto...

Hortobáďské zapečené palačinky plněné masem
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na sádle. Přidáme maso nakrájené na malé kostičky, mletou...

Bezlepkové kukuričné cestoviny s patizónom a tuniakom
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Scedíme a pripravíme do nádoby, kde ich zmiešame s...

Tafelspitz, alebo hovädzia špička v polievke
Práve v jednoduchosti je krása toho receptu. Je to špecialita viedenskej kuchyne, hoci kto vie?Možná má pôvod...

Bravčové plátky z jednej tepši pre dvoch
Lahôdkové mäkučké mäsko pre seniorov „hádzajúcich tretie zuby“, ktoré si pripravíte ľahko, rýchlo, ručne a stručne na jednej ploche a na „pečpapieri“....

China á la Renata
Recept mam od kamosky. co to som si upravila a vysledok bol velmi chutny.

Cuketové lečo
Dnes som vyskúšala ďalší výborný recept, tak Vám ho posúvam ak máte radi cuketu.

Úžasná pizza
Vyskúšala som už veľa receptov na domácu pizzu, ale ani jeden sa mi tak nepozdával. Ale keď...

Rezance s nivovou omáčkou
Široké rezance uvaríme v slanej vode, medzitým si pripravíme omáčku. Na omáčku potrebujeme syr ...

Prívarok z vylúskanej čerstvej fazule s údeninou
Bola som na trhu v Maďarsku a nakúpila som si okrem ovocia a zeleniny aj čerstvé fazuľové...

Krevety so špagetami a s paradajkovou omáčkou
Z času na čas má aj našinec právo, zvlášť podložené aktuálnym dôvodom, byť za „lenivého”....

Karfiol na indický spôsob s jazmínovou ryžou
Jemný a chuťovo-intenzívny karfiol s jazmínovou ryžou. Jednoduchý a rýchly recept.

Čiernooká fazuľa v paradajkovej omáčke
V časopise som videla upútavku na strukovinovú kuchárku od Petra Klímu. Staršia dcéra ma prekvapila - obratom som ju dostala ako darček....

Teľací medajlón s gaštanovou omáčkou
Doma moc často teľacie mäso nerobím, ale kamarátka o ňom pred pár dňami tak básnila, ...

Mega zdravé crumble
Prvý krát som sa inšpirovala receptom, druhý a tretí krát som tam dala už všetkooo, ...

Intergalaktická chudnúca panvička
Slovenská sochárka Jana Brisudová pripraví zdravé a farebné jedlo bez sacharidov a bez mäsa.

Ryba v jogurtovej omáčke
Na prípravu tohto jedla možno použiť akúkoľvek bielu rybu s čo najmenším množstvom kosti, najlepšie je...

Soppa tal-Armla - národné jedlo Malty
Varí sa z ľahko dostupných a lacných surovín, ktoré si môžu dovoliť aj „samoživiteľky“. Názov...

Bravčové kotlety s paradajkou a paprikou
Kúpila som kotlety, tak som vymýšľala, ako ich spraviť. Dnes boli v...