
Pleskavica à la ja
Navariť chutne a zároveň diétne sa dá, chce to len fantáziu a chuť. ......

Cigánske ražniči
Pridávam svoju verziu "ražniči". Je zvláštne tým, že suroviny sú napichovane na dva špilky čím sa zlepšuje...

Uzené maso pečené na hříbkách
Maso položíme do pekáčku, přidáme sádlo, nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a předem namočené hříbky....

Tekvicové kornútky
Jeden recept na taketo kornutky tu uz mam. Rozhodla som sa, ze pridam aj tento...

Jahňaco-cícerová fašírka s polentou a ratatouille
Prvý raz v živote som skúšal robiť fašírku. Z detstva nenávidené jedlo mi napadlo, keď...

Cuketovo-mrkvové placky „plnené“ syrom
Cuketu a mrkvu si postrúhame (jemno/ hrubo - podľa toho, komu ako chutí). Pridáme strúhaný...

Burger s cibuľovou marmeládou
Domáci burger to je celkom iná vec ako ten, ktorý poznáte z bežného fastfoodu....

Kuracie prsia v parnom hrnci
Kuracie prsia nakrájame na stredne veľké kusy. Nasolíme a okoreníme, ja som použil zmes na...

Zbojnícka pečienka
Na panvicu dáme roztopiť bravčovú masť, na ktorú dáme mierne opražiť údenú slaninu nakrájanú na drobné...

Medailónky na víne s borievkami
Z kalendára Gazdinka 2012. Perfektné s tarhoňou. Ja som hrozno nedávala a namiesto ríbezlovej zaváraniny...

Pečené zemiaky s fetou a olivami
Patria medzi moje obľúbené, tak možno tiež niekomu padnú do oka.

Plnená paprika pre celú rotu
Už som dávno nerobila plnenú papriku a tak ked už som sa do toho pustila tak som...

Hráškový prívarok
Očistenú zeleninku nakrájam na úhľadné malé kocky. Do hrnca dám zohriať olej, potom pridám mrkvu,...

Açma sladké žemličky bez plnky či s plnkou -Turecko
Ja cesto nechám vymiesiť v pekárničke a to tak, že najprv začnem tekutými ingredienciami, teda...

Kurací srnčí chrbát
Kuracie prsia umyjeme, očistíme a vyklepeme. Nakrájame na rezne. Osolíme, okoreníme, ochutíme...

Mušle z Madridu ( fotorecept )
Nápad urobiť si mušle vznikol spontánne pri pivkovej debate na výlete v Madride:) Špeciálne ďakujem patrí Ivanke...

Rizoto s kuracím mäsom
Jednoduché a zdravé jedlo. My si k nemu zvykneme dať zavárané uhorky.

Maďarský guláš (s krátkym exkurzom do histórie)
Keď sa moji predkovia (som priamy potomok Batu-Chána) rozhodli navštíviť krajinu pod Kriváňom, museli cestou jesť....

Plnený pečený baklažán
Baklažán umyjeme, prekrojíme po dĺžke. Vnútro opatrne vydlabeme a pokrájame na kocky. Na rozohriatu...

Zubáč na smotanových zemiakoch s pestom
Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

Morčacia roládka so zemiakovou plnkou
Morčacie prsia narežeme, naklepeme, osolíme, a naplníme plnkou z ostatných surovín.

Pečené plnené zemiaky
V poslednej dobe príbúda veľa receptov na pečené zemiaky tak aj ja jeden pridám možno Vám zachutia...

Musaka z baklažánu a paradajok
špecialita Balkánu, veľmi chutná , najmä s cesnakovým posúchom

Karfiol na indický spôsob
Karfiol rozoberieme na menšie kúsky, opláchneme teplou vodou, nevaríme.

Pečené baby zemiačky s hubami
Zemiaky kefkou očistíme (nešúpeme), pokrájame na polovičky alebo štvrtky a dáme na plech. Šampiňóny očistíme,...

Lekvárový koláč zo škvarkového cesta
Klasickým spôsobom vypracovať cesto a nechať ho na teplom mieste vykysnúť. Po vykysnutí cesto prehniesť.

Ražniči z mletého mäsa
Spravila som guľky z mletého mäsa, ktoré som osolila okorenila mletým čiernym korením, majoránkou, ...