
Quiche so špenátom
Tento slany kolac patri medzi moje oblubene . Je to variacia s mladym (baby)...

Divina s hruškou na červenom víne
Včera sme mali divinu na smotane. Všetko sa zjedlo len kus mäsa zostal. Upečený, ...

Jednoduchý marhuľový koláč
Pripravíme si zlatý klas, tradične podľa návodu na sáčku (Z mlieka, vanilkového cukru a „Zlatého...

Gaštanová torta
Tento recept je z kuchárskej knižky mojej babičky, je to jeden z najobľúbenejších sladkých receptov...

Fermentovaný ríbezľový čaj
Fermntované čaje jsou voňavější a mají výraznější chuť. Zkuste si udělat domácí - a nemusí to...

Zlaté halušky
tieto halušky robila asi ešte moja prababka, ked sa upeču vyklopia na misu, vždy sme sa všetky...

Najlepšia tvarohová nátierka
Takáto zdravá bomba sa vyrába, keď rastie pažítka v našej záhradke :)

4 x sekaná pre mlsné jazýčky
Rodinná oslava, veľa hladošov a 4 jedlá z jednej zmesi. :-)

Banánové smoothie s chia
Ošúpeme si banány a kivi a nakrájame na menšie kúsky. Zázvo očistíme a nakrájame alebo nastrúhame....

Chutný losos
Chcem sa s vami podeliť o viackrát vyskúšaný recept na lososa. Je to úžasná kombinácia slanej,...

Klasická čokoládová torta
upečieme si tri korpusy . každá má ten svoj postup... takže jeden bude zo štyroch vajec...

Tradičná doma pečená višňová štrúdľa
Každý rok na Petra Pavla ťahám ručne cesto na višňovo orechovú a višňovo makovú štrúdľu, ...

Opekané zemiaky s kapustou
Posledný z trojice receptov z Hortobágyszkej stepi. Obyčajné zemiaky s kapustou. Ale tie tam chutili...

Rezance s baklažánom, hríbami, tofu a zeleninou
Pokiaľ niekto nie je odporca dobrého jedla, toto by malo chutiť každému. :) Je to...

Cviklový prívarok a cviklové fašírky
Toto jedlo som jedol, pred mnohými rokmi na fuškách. Tak som ho oprášil a viac...

Waffle - Vafle - národné jedlo Belgicka
Belgické waffle sú jediným národným jedlom, ktoré je populárnejšie v inej krajine, než vo svojej...

Pstruh pečený v alobale
Vypitvané a vyčistené pstruhy opláchneme v studenej vode a necháme dobre odkvapkať.

Vierkina záhorácka chrenovica
Chrenovicu som nazvala podľa pani, ktorá ju robí úplne najlepšie na svete! :-)

Jahodová Šarlota
Túto nepečenú tortu som kedysi robievala veľmi často, dnes som si na ňu spomenula pri čítaní...

Bravčový plátok s čučoriedkovou omáčkou
Keďže čučoriedok je u nás dostatok a väčšinou ich mamka použiva do koláčov, pudingu, pirohov,...

Medový mrežovník
Vonku poletujú snehové vločky, vyvolávajú pocit chladu, žiada sa niečo škoricové, lebo škorica, ...

Cuketová polievka s červenou šošovicou
Sýta, zdravá, chuťovo výborná cuketová polievka zahustená zemiakom a červenou šošovicou.

Köttbullar – Mäsové guľky – národné jedlo Švédska
Mäsové guľky priniesol do Švédska kráľ Karol XII. V roku 1713 z exilu v Istanbule...

Pečené koleno
Umyté koleno narežeme tak, aby na koži vznikli kosoštvorce. Z trochy čierneho piva, oleja, cukru, ...

Zasnežený koláč s marhuľami
V záhrade dozrievajú marhule a broskyne. Rozhodla som sa čerstvé ovocie použiť do koláča. ...

Paradajková kapusta
Hlávkovú kapustu nakrájame a dáme variť zaliatu vodou ... pridáme rascu , korenie a sol...

Ružičkový kel zapekaný s mrkvou
A je tu zasa jeseň a s ňou obľúbené... kel, kapusta, zemiaky, cvikla a gazdinky vymýšľajú...

Arašidy, banány a čokoláda v lístkovom ceste
Lístkové cesto vyvaľkáme a rozdelíme na 2 časti. Pri teplote 200°C ich upečieme do zlatohneda...