Šóšková polievka so strateným vajíčkom
Štefan Benďák
šéfkuchár hotela Mikado v Nitre, 13. apríla 2016
šéfkuchár hotela Mikado v Nitre, 13. apríla 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Šťaveľ umyjeme v studenej vode. Asi jednu hrsť nasekáme na prúžky a odložíme. Zemiaky očistíme a nakrájame na drobné kocky.
- 2
V hrnci necháme roztopiť maslo, pridáme šťaveľ a zemiaky. Krátko urestujeme a zalejeme mliekom. Ochutíme soľou a korením. Keď sú zemiaky uvarené, polievku rozmixujeme.
- 3
Na stratené vajíčka dáme do dostatočne širokého kastróla zovrieť vodu. Osolíme ju a pridáme trochu octu. Pomocou naberačky spravíme vo vode „vír“ a po jednom opatrne vlievame vajíčka. Varíme na miernom ohni 2 minúty. Do tanierov vložíme uvarené vajíčka, zalejeme polievkou a dozdobíme nasekaným šťaveľom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu