Jahodová špaldová torta fotorecept

paploska - fotkaPaploska, 12. júna 2014 23:05
Ďalšie recepty »
Jahodová špaldová torta (fotorecept)Foto: paploska

Už tradične patrí v júni jahodová torta k manželovým narodeninám (ja mám zimnú orechovú :-) ). Skombinovala som obľúbené ingrediencie mojej polovičky a vznikla táto lahodná a nadýchaná torta. Určite aj veľmi kalorická, ale chutila všetkým :-)

60 min
príprava
20 min
na 175 °C

Suroviny

TIP: Sledujte Varecha.sk na YouTube www.youtube.com/varechaTV

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravíme si cesto. Bielka vyšľaháme s polovicou trstinového cukru do hustej peny. Zvyšný cukor šľaháme 4 min. so žĺtkami a pridáme horúcu vodu. Vyšľaháme do peny. Do žĺtok pridávame na 3x zmiešanú múku s práškom do pečiva (tentokrát som nemala a vyrástla aj tak) a bielka. Miešame opatrne a v jenom smere. Strednú tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a pečieme v rúre na 175 st. asi 20 min.

    Jahodová špaldová torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na plnku si najprv rozmixujeme jahody na kašu.

    Jahodová špaldová torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V smotane si rozpustíme 2,5 balenia želatíny zn. Alnatura z DM. Zafunguje to aj s bežne dostupnou želatínou. Mierne varíme 1 min. Smotanu po vychladnutí vmiešame do mascarpone spolu s jahodovou zmesou. Plnku dáme do chladničky.

    Jahodová špaldová torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vychladnuté cesto prekrojíme na polovicu. Pokvapkáme balzamikovou redukciou, ale môžete použiť aj jahodový sirup a potrieme ho polovicou plnky. Na plnku poukladáme jahody a zakryjeme plnkou. Prikryjeme vrchným cestom. Na vrch pekne poukladáme jahody. Želatínu rozpustíme podľa návodu, pridáme jahodový sirup a cukor podľa chuti. Želatínu necháme mierne vychladnúť a ešte teplou polejeme tortu.

    Jahodová špaldová torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dobrú chuť :-)

    Jahodová špaldová torta (fotorecept) - obrázok 5
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist