Vymyslený tvarohový bezlepkový zákusok
Takto vyzerá ak nevieš čo upiecť - a niečo vymyslíš...:)
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 6 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 6 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 3 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 bal. | 
                                                             | 
                                                    
| 50 ml | 
                                                             | 
                                                    
| Tvarohový krém: | |
| 500 g | 
                                                             | 
                                                    
| 400 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 bal | 
                                                             | 
                                                    
| 4 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 8 dcl | 
                                                             | 
                                                    
| 2 bal. (po 40 g) | 
                                                             | 
                                                    
| Parížska šľahačka: | |
| 2 bal. | 
                                                             | 
                                                    
| 3 dcl | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Cesto: Bielky (6 ks) vyšľahať s 6 PL cukor kryštál. Keď je hmota tuhá, tak po jednom pridávame žĺtky. Priliať olej. Vybrať šľahacie metličky - a len ručne s pomocou veľkej lyžice vmiešať prášok do pečiva, múky a kakao. (Ak robíte lepkovú verziu - použiť 5 PL polohrubej múky)
- 2
 Takto vyšľahané cesto vyliať na plech vyložený papierom. Dať upiecť do rúry na 180 °C - asi 15 min - podľa rúry.
- 3
 Tvarohový krém: Do nádoby na miešanie dať všetky suroviny - a vyšľahať - a takto máme hotovú plnku - ak je vám málo sladké - kľudne si prislaďte podľa chuti. Môžete aj trstinovým cukrom - ako kto má rád. Túto plnku potom poklásť na cesto - a rovnomerne rozotrieť.
- 4
 Plnka 2 - resp. Parížska šľahačka - do vyššej nádoby dať 3 dcl mlieka, pridať práškovú parížsku šľahačku - vyšľahať. Aplikovať na vrch zákuska. A máme hotovo - hnedé cesto - biely krém bez masla - a hnedá šľahačka. Zákusok mal krátke "trvanie"
                                                    Tiež tvarohový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 

                                                    




                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu