
Zapekaný guláš
Čikóšom, pastierom, ktorí niekedy pásli stáda po panónskej puste môžeme poďakovať za guláš – “gulyás-hús”...

Lososový tatarák
Údeného lososa nakrájame, alebo rozmixujeme, alebo naškrabeme s čerstvým lososom. Pridáme cibuľu nakrájanú najemno,...

Celozrnné rožteky s hrozienkami
Fajná sladkosť(zdravá) a sladká tak akurát - vymyslela som pre moju dcéru a mamku

Grilované kuracie mäsko
Ak neviem čo uvariť respektíve sme veľmi hladní, toto jedlo nás stále zachráni. Je rýchle...

Grilovaná zelenina s bylinkovým maslom
Baklažán, cukety, papriky a šampiňóny očistíme, umyjeme a nakrájame na plátky. Cibuľu olúpeme...

Novoročná kivi roláda s marhuľovým a jahodovým lekvárom
Novoročné roládky s kivi krémom a jednu som natrela marhuľovým lekvárom a druhú jahodovým.

Cesto na pizzu z DP
Všetko od tekutého po sypkej nasypeme do pekárne a dáme program "kysnuté cesto". Hotové cesto vyvaľkáme...

Zeleninová fritatta
Fritatta je skvelé talianske jedlo. Vo väčšine prípadov sa fritatta považuje za jedlo na raňajky, ...

Pudingovo– smotanový koláč
Vymiešame piškótové cesto, vylejeme ho na plech, medzitým uvaríme puding.

Čučoriedkový koláč
Ovocie tu hrá prvé husle a cesto je pekným rámčekom príjemného zážitku :).

Ryžový burger
Japonsko je známe svojimi kulinárskymi experimentmi miešania západnej gastronómie s tradičnou japonskou kuchyňou. Jedným z takýchto...

Cibuľové menu
Prvý recept čo tu pridávam. Nejak som si ho vymyslela, rada vymýšľam potom si zoberiem...

Žemľová knedľa
Žemle nakrájame na kocky. Mlieko uvedieme do varu a odstavíme. V horúcom mlieku ušľaháme vajcia,...

Kozí syr Oregano, Orechový, Klasik a Cesnakový
Exkluzívny tvar, výnimočná chuť dáva priestor na použitie pre efektné predkrmy a predjedlá v kombinácii s...

Tekvicový jablčník
Tento koláčik som si zamilovala už v detstve v jeho nezdravej verzii a keďže som sa ho...

Piyaz – fazuľový šalát
Fazuľu premyjeme a zľahka osušíme. Rajčiny nakrájame na malé kocky, jarnú cibuľku, feferónku a červenú cibuľu na malé...

Dusený kaleráb so smotanou a nivou
Kaleráby očistíme a nakrájame na centimeter hrubé plátky. V panvici rozpustíme maslo. Postupne na ňom...

Trenčianske halušky s karamelovým krémom
Nemám poňatia prečo sa takto volajú... Po mamke som zdedila 30 ročnú knihu Múčniky, tak z...

Grilovaná klobása s cibuľovou marmeládou, jalapeños salsou a batátovo-kvakovým pyré
Komerčný recept šéfkuchára Filipa Ondrušeka

Hubovo - pohánkový burger s tzatzikmi
Pohánku prepláchneme v studenej vode a dáme na 2–3 minúty variť so soľou do 0, 225 l...

Krémové ragú z kuriatok s chorizom a hrnčekovou knedľou
Na masle orestujeme cibuľku, chorizo a cesnak, pridáme na malé kocky nakrájanú zeleninu, osolíme,...

Hovädzí guláš
Cibuľu nakrájame nadrobno a na oleji osmažíme do zlatistá. Hovädzie mäso odblaníme, nakrájame na kocky a...

Grilované holubinky
Teď je v lese plno různých holubinek, tak je třeba toho využít. Grilované hlavičky jsou...

Sójovo–jablkový šalát
Všetky suroviny premiešame a šalát necháme odležať. Podávame s bielym chlebom alebo opečenou bagetou.

Hovädzie rezne v omáčke
Mäso umyjeme, odblaníme, pokrájame na rezne, naklepeme a osolíme. Na masti alebo oleji speníme pokrájanú cibuľu, očistenú...

Syrové chlebové paličky s rozmarínom
Tieto chlebové paličky sú chutné čerstvé, ale je tiež dobré si ich napiecť do zásoby...

Ihla s cuketou a baklažánom
Na kúsky pokrájané kuracie prsia, vopred marinované v peste, picháme na ihlu striedavo s cuketou,...