
Zemiakové pirohy plnené kohútim mäsom
Kohúta uvaríme v slanej vode, vykostíme a zomelieme. Pridáme trochu smotany, soľ, korenie...

Sladko-páliva ryža s vôňou orientu
Milujem odvážne kombinácie, rýchle varenie a odvahu.

Studená zelená jogurtová polievka
Jednoduchá rýchla letná polievka zo zeleniny a byliniek výborne osvieži v horúcich letných dňoch.

Whisky flambovaná foie gras s toastom
Názov "whisky" pochádza zo starého galského slova uisge, čo je skrátená verzia uisge betha a znamená živá...

Baklažánový strapec
Rada pozerám na youtube rôzne recepty. A veľmi sa mi páčil recept na pečený baklažán, ...

Zapečené makaróny Vida Karola
Recept je od mojej mamy. Vida Karola- je prezývka autorky, maminej kamarátky. Robievam ho,...

Kura s nivou
Kura si naporcujem, stiahnem z kože, umyjem a osuším. Zemiaky očistím, nakrájam na...

Kaštanový krém
Kaštany loupu pomocí louskáčku na ořechy a pak nožíkem sloupnu skořápku, jde to docela dobře...

Jelenie ragú
Robil som jelenie ragú podľa Boise. Odložil som si 200 g jelenieho stehna, aby som mohol vyskúšať jelenie ragú aj podľa Taponapo...

Hubové šatôčky na zeleninovom ragú
Zemiaky uvaríme, zomelieme, pridáme soľ, vajce a múku. Vyformujeme cesto, rozvaľkáme, ...

Valentínske tofu lievance
V mixéri vymiešame tofu, polievkovú lyžicu kokosového oleja a polovicu mandľového mlieka do krémovej konzistencie...

Kuracie prsia plnené Manou a obalené v parmskej šunke
Tento recept je nenáročný na prípravu a napriek tomu ho môžete bez obáv ponúknuť aj pri slávnostnej...

Kuracie karí na pakistansky spôsob
Kurča očistíme, stiahneme z kože a nasekáme na menšie porcie. Dáme marinovať do pripravenej marinády...

Mašličky s rajčiakmi a olivami
Mašličky uvaríme podľa návodu v osolenej vode. Scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať...

Lazaňový tunel s jelením ragú
Cibuľu opražíme na oleji, pridáme na malé kocky pokrájanú mrkvu a pomleté jelenie mäso. Opražíme...

Plnený husací krk a husacie pečienky na cibuľke
Aj keď táto pochuťka je iba málo kedy docenená, u nás je veľmi obľúbená.

Lahôdkové fašírky z tresky v zemiakoch
K tejto pochúťke som sa dostal čírou náhodou, sledovaním putovania zvedavých gurmánov a kuchárov aj po...

Kuracie prsia Cornflakes
Umyté kuracie prsia vyklepeme osolíme, vložíme do vajíčka a potom do cornflakesov. Na rozpálenom oleji...

Bravčové volániky so šalviou
Dnes som urobila na nedeľný obed naše obľúbené volániky. máme ich radi, sú šťavnaté a...

Placky zo zemiakovej slamy a ovčieho syra
Zemiakové placky, haruľa i šarišské „naľešňiki” v chutnej úprave od výmyslu sveta. Kto by ich...

Francúzske rezne
Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme, poprášime múkou a na rozpálenom oleji opečieme z oboch strán...

Rezance s lososom, reďkovkou a so žeruchou
Všetky suroviny na dresing premiešame a necháme všetky chute prepojiť.

Perkelt z našej rodinnej kuchyne k bársčomu
Rýchlo pripravený, chutný a jedlý s dobrým domácim chlebíkom...

Posúch s paradajkami, cesnakom, pórom a červenou cibuľou
Nastalo obdobie pôstu, tak som skúsila tento posúch a chutil :-)

Havajské rande podľa Petra Bažíka
Ako vznikol tento recept a jeho exotický názov, nám v tomto videu prezradí spevák Peter Bažík....

Zemiaková polievka s úžasnou chuťou
Doma je sezóna húb v plnom „cvale, až trysku“, ja v tunajších podmienkach môžem o nej iba snívať....

Zemiakovo-bryndzové a slivkovo-nutellové pirohy
Takto robíme pirohy my (klasické) a slivkovo-nutelové mali premiéru, kedže som slivkovú nutelu robila včera prvý...

Rýchla omeleta zo zbytkov
Potrebovala som urobiť obed za pár minút, v chladničke som mala zbytok zemiakov so špargľou, ...

Uletence a Slncová kaša
Mali sme chuť na krídla, ale čo k nim? Príloha je čistý experiment... :-)