Zapečené zemiačiky

hanee - fotkahanee, 10. mája 2012
Zapečené zemiačiky
Foto: hanee

Rýchle, lacné, dobré a vhodné na vyčistenie ľadničky od zbytkov .o)

2
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
50 g
50 g
1 ks
 štipka
 štipka
 štipka




Postup

  1. 1

    Zemiaky dobre vyumyvame a uvaríme v supke v osolenej vode, nechame vychladnut.

  2. 2

    Rozrezeme priecne na polovicku. Lyzickou vydlabeme stred, ktory dame do misky a pridame k tomu na drobno nakrajanu sunku, nastruhany tvrdy syr a vajicko (povolene je vsetko co mate radi a prebyva vam aktualne v ladnicke). Okorenime, osolime a vsetko spolu poriadne zamiesame.

  3. 3

    Vydlabane zemiaciky tiez osolime, a dame do nich vymiesanu hmotu. Na plech dame papier na pecenie ( alebo trosku poolejujeme pekac) a poukladame nan naplnene zemiacky. Podla velkosti nechame zapiect 15 - 25 minut, kto ma ako rad chrumkave.

Diskusia k receptu

afataga
vyborne, pridala by som aj cesnak a nejake bylinky a vynechala sunku, je to velmi variabilny recpet a mas to krasne upecene do chrumkava, mnam :-)
soncya
Noo, krása! Spustil sa mi Pavlovov reflex! Krásne ich máš.
modrykamen
Na dlhé zimné večery, prečo nie. Určite skúsim, lebo my robíme len pečené zemiaky v šupke a až potom natierame kadečím. Ale takto sa mi to vidí chutnejšie a krajšie.
helca103
vyskúšané, ochutnané, vynikajúce :-) odporúčam robiť každému kto má rád zemiačky
enge149
super nápad,vyskúšam,bývaš v Hurghade?ja som tam bola na dovolenke a bolo super,Egypt som už 5 x navštívila,veľmi sa mi páčia pamiatky..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia