
Králičia rolka s mandľovou plnkou
Rôzne národy majú rôzne chute. Ale pointa veľkonočného stola ostáva rovnaká – bohatstvo, pestrosť, zmes tradície i nápadov. A...

Konopná nátierka
Kupujem na trhu a bylinky a ako to zvykom byva, ludia tu maju dobru naladu a...

Rožky s čokoládovou nátierkou
Komerčný recept<br /> TIP: Prečo nevyskúšať aj nátierku z Pudingu Originál so smotanovo-vanilkovou príchuťou Dr. Oetker?

Pudingový jablčník
Tento recept som dostala od sesternice a vyzeral obyčajne ale chutil fantasticky.

Rastlinný kokosový chia puding
Milovníci kokosu, pozor! Chia semiačka navyše pozitívne pôsobia na váš organizmus. Chutný dezert zvládnete...

Jablkový koláč s pomarančovou príchuťou
Cesto pripravujem vymiešaním (mixérom) všetkých surovín spolu. Cukru dávam menej - 200 g - , ...

Bezlepkové tlačené koláčiky
Bezlepkové koláčiky sú výborné domáce... Robila som z 2 dávok cesta, ale suroviny uvádzam na...

Letné zelené rolky
Uvaríme si ryžu, môžu byť aj zbytky ryže z predchádzajúceho dňa, pridáme šunku nakrájanú na...

Vajcia s dusenou zeleninou
Najemno nasekanú cibuľu a na prúžky pokrájanú zelenú papriku zľahka osmažíme na oleji. Pridáme štvrtiny paradajok, ...

Vianočný kapor na šampiňónoch
Kapra umyjeme, rozdelíme na porcie, osolíme a polejeme citrónovou šťavou. Potrieme ho grilovacím korením...

Fazuľovica trochu inak
Fazuľu uvaríme v kuchte, alebo deň vopred namočenú v hrnci so soľou, príp. vegetou...

Škoricové fašírky v rajčinovej omáčke
Hovädzie mäso, parmezán, vajce, strúhanku, pretlacený cesnak, sol, cierne korenie a...

Jahňacie mäso v zelenej palacinke s karfiolovým pyré
Cherry paradajky umyjeme, vysušíme a rozpolíme. Naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, osolíme a...

Polomáčané cookies s kúskami čokolády
Na sviatočný stôl, ale pokojne aj na každý deň, sa hodia tieto chrumkavé cookies, ...

Diplomatické taštičky
Postup prípravy je v podstate porovnatelný s tým, ako ho používal šefkuchar slov. velvyslanectva v nemenovanom...

Baguets el forn amb el tomata
V preklade zapekané bagetky s proscuittom a paradajkou. Toto katalánske jedlo jedia Katalánci ako predjedlo alebo...

Tvarohovo-cibuľkové pirohy
Z múky, zemiakov, vajca, mlieka pripravíme tuhšie cesto a necháme ho chvíľu stáť.

Bravčový bok s krémovou kapustou a pohánkou
Bravčový bok nasolíme a potrieme cesnakom, pečieme najskôr pri 90 °C 2, 5 – 3 hodiny, ...

Šarišský sladký kapustový závin
Tento kapustový závin nám robievala ešte naša babička. Mali sme ho veľmi radi, bola to...

Galantina z králíka
Králičí zadek, vepřová krkovice, vejce, králičí játra, šunka, anglická slanina, koňak, sůl, pepř.

Bezlepkové keksíky z arašidového masla
Upečte si tieto jednoduché bezlepkové keksíky. Ich základnou prísadou je arašidové maslo a na vylepšenie sme do cesta pridali aj lyofilizované banány....

Cestoviny Rýchlovka
Toto som si vymyslela jeden večer, ked som nevedela čo narýchlo na druhý deň do práce

Chlebík s baby špargľou a žeruchou
Jednoduché spojenie chutí a pritom také úžasné! Lahodná baby zelená špargľa v kombinácii s horčicou a výraznou...

Tekvicová roláda s černicovo-malinovou náplňou
Osviežujúca ovocná roláda vhodná ako dezert po výdatnom obede.

Ostrá omeleta
Vajcia osolíme a okoreníme, pridáme pikantnú vegetu a dobre premiešame. Na horúcom oleji krátko opečieme...

Vnútornosti v kapustovom liste
Pečienku rozdelíme na dva diely. Polovicu dáme variť s bravčovou hlavou, pľúcami a srdcom...