
Kolienka so šampiňónmi, s hráškom a červeným pestom
Zeleninu nakrájame na malé kúsky. Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, papriku a mrkvu...

Závitky s lososom v bádenskej omáčke
Lazaňové pláty uvaríme v osolenej vode. Lososa nakrájame na tenké plátky, posolíme. Mangold (špenát)...

Rezance s kuriatkovou praženicou
Včera sme s mužom nazbierali krásne kuriatka, tak o dnešnom obede bolo rozhodnuté. A keďže...

Tagliatelle al limone
Včera pršalo, tak namiesto bicykla som sa motal v kuchyni a pripravil tieto letné cestoviny.

Japonské maki so soba rezancami
Nori riasu položíme drsnou stranou hore. Do dvoch tretín pridáme uvarené soba rezance, tuniaka nakrájaného na...

Pikantné špagety s grilovanou brokolicou
Kombináciu chilli, brokolice a špagiet som nikdy predtým neskúšala a milo prekvapila. Špagety sú chutné,...

Tekvicové lasagne s mangoldom
Chutne jedlo z tekvice (butternut squash) a cerstveho mangoldu (z cvikle). Variacia lasagne bez masa ....

Mašličky s teľacím mäsom
Uvarené cestoviny pokvapkáme olejom, premiešame a uložíme na teplé mieste.

Špagety so zelenou špargľou a žeruchou
Špargľu umyjeme, spodnú tretinu olúpeme a stonky nakrájame na 4 cm kusy. Šalotku najemno nasekáme....

Europasta
Vlastne sú to len cestoviny s omáčkou. Čiže - taliansky námet, nemecké cestoviny, suroviny...

Špenátovo-tvarohové ravioli preliate maslom s chilli a petržlenovou vňaťou
Opäť talianska kuchyňa, tá nikdy nesklame. Tento krát ravioli. Trošku pracnejšie ale určite sa...

Nočky so špenátom
Jedlo je obyčajné, chutné a možno si ho upraviť podľa svojej fantázie. Nočky či knedle...

Cestoviny s orechovou omáčko
Mrkvu a cuketu nastrúhame nahrubo a opražíme spoločne s nasekanými orechmi na rozohriatom masle.

Tagliatelle s kuracími kockami
Najprv si pripravíme marinádu tak, že v miske vyšľaháme všetky suroviny. Očistené kuracie prsia nakrájame na...

Cukinové cestoviny v batôžku
Ked som cakala moju druhu dceru, musela som prelezat celych 9 mesiacov a jedina moja zabava...

Sépiové stracci s mušľovým ragú a kelom
Mušľové ragú: Na olivovom oleji orestujeme cibuľu, pór, cesnak a mušle. Pridáme biele víno,...

Gratinované špagety
Očistenú mrkvu, petržlen a slaninu nakrájame na kocky. Cibuľu, pór, šampiňóny a stopkový zeler...

Zapečené lasagne so zeleninou
Tento recept mám veľmi rada :-) Je chutný a je to tip na ľahký obed :-)

Vyprážané jablkové taštičky s medovkou
Ošúpané jablká nakrájame na kocky. Ochutíme škoricovým a vanilkovým cukrom, citrónovou šťavou a pridáme nakrájanú medovku...

Gnocchi so špenátovou omáčkou
Na panvici roztopíme maslo, do ktorého pridáme na plátky pokrájaný cesnak.

Mušle sv.Jakuba s rezancami a hubami
Telo mušle osušíme papierovým obrúskom, opečieme na troške oleja z oboch strán a osolíme.

Tvarohové kocky
25dkg výb. muka, 12dkgpr. cukor10dkg maslo1/2 kyp. prašok, 2 celé vajca a 1 žltok všetko spracujeme...

Zapečené niťovky s jablkami
Kedysi pred rokmi som našla tento recept v nejakom časopise. Odvtedy už vyše 30 rokov príde na rad na jeseň, keď padajú jablká....

Grenadier marsh so Znojmo okrou
U nás doma je známych niekoľko desiatok jedál so všeobecnou obľubou. Medzi ne určite patrí i...

Tagliolini na paradajkovom ragú s bazalkou
Na olivovom oleji urestujeme posekanú šalotku a cesnak. Pridáme pokrájané paradajky, bazalku a paradajkový pretlak. Dochutíme...

Šatôčka plnená „ratatouille“ s tekvicovým krémom
Z múky, vajec a oleja vypracujeme cesto, ktoré necháme odležať 8 hodín.

Mäsovo-zeleninové penne
Poslúži ako rýchla večera, či obed. Základom sú cestoviny, mleté zvyškové mäso, zelenina a paradajkový pretlak.

Farfalle s byvolou mozzarellou a grilovanou paprikou
Byvolia mozzarella sa právom hrdí tým, že patrí medzi najlepšie syry na svete. Výrazná aróma,...

Cestoviny s cukinou a lososom
Dnes som sa doma rozhodla na obed spraviť jednu z milióna variant mojich milovaných cestovín.

Špenátovo-slaninkové cestoviny
Aj keď varím predovšetkým zdravo, jednoducho a rýchlo, rada do receptov pridávam trochu slaninky...