Wifi šalát

miska313 - fotkamiska313, 30. októbra 2012
10 minút
príprava

Suroviny

2
1
1
1
5 väčšia
1
20 dkg (saláma)




Postup

  1. 1

    Najlepšie ak si kúpite jednu kuraciu a druhú hovädziu polievku. Vyberieme si zo sáčka rezance ktoré polámeme na drobnejšie a dáme do misky pridáme koreniny ktoré sa nachádzajú v polievkach (olej s polievok vyhadzujeme), najkrájame si zeleninku na malé kocky pridáme do misky k rezancom pridáme kyslú smotanu, tatársku omáčku a poriadne premiešame. Vložíme do ladničky na hodinku aby rezance zmäkli počas tej hodiny šalátik 2-krát premiešame aby žiadny rezanec nezostal tvrdí.

Diskusia k receptu

izabella929
ja by som si instantnú polievku nekúpila, ani keby ju pri pokladni zdarna hádzali do nákupného košíka...v živote som to ešte nejedla...
mijaita
Proč si neuděláš rychlý a mnohem lepší salát jen ze zeleniny a dobreho olejicku treba ze susenych rajcat, nebo olivoveho ochuceneho nejakou bylinkou nebo citronem? Priprava mozna o 10 min delsi nez tvuj salat, ale radost pro oko i pro chutove bunky.



2010

ZLOŽENIE: jedlá soľ max. 40 %, zemiakový škrob, sušený cesnak mletý, sušená maracuja mletá, látka zvýrazňujúca chuť a vôňu (E621), zázvor mletý, kukuričný škrob, korenie kajenské mleté, protihrudkujúca látka (E341), sušená petržlenová vňať.
Toto nie je zlozenie vifonoveho sacku , ale slovenskeho korenia na cinu co je tu na Vareche bezne pridavane , takze pozrite sa lepsie vzadu na tie super koreniace zmesky a , hmm...a je to podobna slana, eckova gebuzina ako vifonovy sacok :-) s tym rozdielom ze 20 kucharok si to odklada do KK.
mirop
taketo recepty by mal niekto mazat... to je urazka
misa1
.... tak dokazala z vifonky urobit celkom "zdravy" recept. :-)) v surovinach receptu su uplne normalne suroviny (uhorka, paradajka, paprika, kysla smotana, sunka)
tiginko
trefa do čierneho @2010...mysl ím že si @Miska313 minimálne zaslúži pochvalu za invenciu. Mňa to tiež neláka, ale takých jedál tu je množstvo.
radox1
tento recept vyhral 1.miesto.na druhom a tretom mieste su jedla s kombinaciou bambino,kecup,horcica,sojova a tatrska omacka......dokopy.
abdul
Vifonka je jedno, a Wiifi je druhé. Recept som pozeral len kôli zvedavosti, čo má spoločné prenos dát luftom so šalátom.
ajsa20
:D :D :D no ja uplne chapem preco si tam neda nejaky olej a podobne.....pretoze je to LACNE a to viem preto, ze teraz sedim na intaku a varim si fazulu ktoru som nasla v skrinke...keby som mala vifon, tak si ju zalejem a uz som ju aj surovu jedla :D
wevewe
@izabella929 samozrejme....ak je na com ;-) ked som ja byvala na intraku tak som mala k dispozicii IBA rychlovarnu konvicu. Skus pridat recept na rascovu polievku pripravenu v rychlovarnej konvici, studenti ocenia :-D
Ale nechcem byt velmi ironicka.....videla som, ako niektori robili varene vino v rychlovarnej konvici. Vyssi level bolo varene vino z mikrovlnky :-D
ajsa20
ja som uz videla aj parky varene v kanvici a dokonca aj cestovinu :D
2010
Japonci si myslia ze to je jeden z ich najlepsich vynalezov , maju tam aj muzeum.V azii je aj burzovy index Mama noodle index , ktory odzrkadluje ekonomicku situaciu krajiny, ( viac vifoniek sa preda = horsie ide ekonomia ).
 en.wikipedia.org/wiki/Instant_noodles...
miska313
Nech sa páči kľudne to odsudzujte podľa mňa je to chutný recept a hlavne patrí medzi lacnejšie ..............
1x eva155
micanela
nezavediete sekciu študentské recepty /kde je iba kanvica/? toto sa mi do niečoho čo sa volá varecha fakt nehodí.
abdul
@miska313 : Sú niektoré skratky zaužívané a zvykom je ich aj dodržiavať. Napríklad Wi-Fi (alebo Wi-fi, WiFi, Wifi, wifi) je sada štandardov pre bezdrôtové lokálne siete. Do názvu napíš vifi a každý vie o čo kráča.
daniela142
A pozastavovali by ste sa na tom recepte aj vtedy, keby tam nedala to korenie, ktoré je priložené? Mne náhodou tie vifonkové rezance veľmi, veľmi chutia a ja veru tento rcp vyskúšam. Veď je to cestovina, neviem, prečo toľko rečí... Ja na tejto stránke recepty iba získavam, nepridávam, lebo nevarím nič mimoriadne. Ale plne súhlasím s wevewe...
zdezda
:-) aj ja to vyskúšam, no bez toho korenia v sáčku, dík :-)
kimlo
Vifonky nemajú chybu. Tie rezance chutia aj mne.
evanaaa
A už je to tu - kde je sloboda prejavu? Je tu niekoľko tisíc receptov a nie všetky sú ideálnou stravou, ak niekto sem niečo pridá, je to iste viac, ako keď tí, čo sú tu a kritizujú, alebo si myslia že niet nad zdravú stravu ( majú aj pravdu, ale nie všetci sme rovnakí), a ostatných, čo sa neriadia tým, čo oni uznávajú, pritom sem mnohokrát nič nedajú, aby ukázali ako to má byť. Boli tu aj horšie ako spomína aj @wewewe , mne sa len nepáči tvrdá kritika. Ešteže nie je tu lynčovanie.....veď komu sa nepáči, jesť to nebude, neznamená to, že to už druhí nemôžu vyskúšať. Ani ja osobne by som to nejedla, ale nemám nič proti tomu, že to je tu pridané.
evanaaa
A chcem dodať - takéto kritizovanie už odohnalo niektorých varecháčov, ktorí nevydržali ustavičné rýpanie a nevhodné poznámky, radšej odtiaľto odišli.
tiginko
za mojej mladosti som tiež neriešila, či je niečo zdravé alebo nezdravé, mali sme úplne iné starosti. Hlavne niečo rýchlo hodiť do seba, aby sme neumreli od hladu...a priznajme si, ani naše mamy sa veľmi netrápili tým, nakoľko sú ich dobroty zdravé, hlavne že to všetkým chutilo a že sme sa zalizovali až za ušami...aj @Miska313 si prejde rôznymi obdobiami, neznechucujte ju v jej kuchárskych začiatkoch...
tetuska
nezatracujte tento recept, ešte ste ho neochutnali a už mu nedávate šancu... je výborný, robila som tento šalát 2x a ako vifon polievku som použila kari kuraciu, ešte v ten deň som musela urobiť druhú dávku manželovi do roboty, použila som všetko z vifon polievky, bol vynikajúci, ľahučko štipľavý... odporúčam urobiť večer a ráno máte raňajky, vyskúšajte a uvidíte, nič nie je nemožné... názory sú rôzne a nie vždy je to "áno"... dobrú chuť všetkým, čo sa neboja experimentovať...
wevewe
Taaaaaak a vyskusala som. Chutny salatik, urcite som ho nerobila posledny krat ;-)
1x eva155
sherin
dievcata a chlapci, tolko kritiky na @miska313 sa nezasluzi na tento jednoduchy salat. Ja tiez nekupujem tieto polievky, ale vela studentov alebo aj inych ludi, ze ich kupuju a preto to bola inspiracia pre nich. @miska313 kludne pridavaj recepty, ktore chces, kazdy nech si vyberie z ponuky co sa mu paci. Nech sa ti dari :)
radox1
ja voci polievke vifon nic nemam,dokonca horuca a pikantna je celkom fajn,ale nedokazem si predstavit kombinaciu rezancov a tat.omacky.
a ked si zratate vsetky naklady dokopy,tak to radsej pojdem na drzkovu alebo fazulovu do bufetu a este mi zostane aj na pivo.
havino
čo sa tu prečojete? a prečo a prečo ? no preto! ved čo si dievča uvarilo to si aj zje. v dobrom úmysle tu dalo svoj výmysel, možno aj pyšná na seba čo vymyslela a takto sa stále do nej obúvate niektorí, nech už je ako chce, jej vec čo jej chutí, kuknem a zavriem ked sa mi nepáči. Tak, ako niektorí tu môžte kritizovať, tak si tu každý môže pridávať čo uzná za vhodné, na to je Tomáš a redakcia , čo povolí a čo zakáže. Tak si už nevšímajte čo sa vám nepáči a samozrejme, že len o chvále to tu nemusí byť. Keby ste jej skor poradili, čo by miesto toho či onoho vo svojom recepte mohla dať,alebo nedať ...
miska313
wevewe, som rada ze chutil :-)
V pohode každý má svoj nazor rešpektujem ho a preto nikoho z vas nenutim aby ten šalát vyskúšal mne chutí a chutiť aj bude a môj názor nezmení žiadny Váš komentár................
jahodka6064
ked tak čítam tie komenty, z niektorých som skutočne znechutená. Rozoberá sa tu názov jedla ako keby to nebolo jedno ( pokial nepoužila ako názov chráneny patentom), a na internáte naozaj nie su moznosti varenia, tiež nemám nič proti vifonkám, ja kupujem vo Viedni v africkom obchode Indomie sú to tak isto instantné rezance a chutia výborne, A Miška sa snažila urobit zdravsiu verziu,za čo ju chvalim.... a Mijaita zdrava zeleninka :) aj ta zeleninka ma v sebe chemiu už len z toho dazdu nemusíš ani hnojit...... nechajte mladu studentsku dusu, prajem všetko dobre :)
rein
@evanaaa úplne s tebou súhlasim,tiež moc hotové polievky nemusím,ale v priemere raz do roka nejakú gulášovu,ochutenú, chilii a zemiakom niekde na týždňovke som zjedol.A tiež nekritizujem,zastavím sa iba pri takých,čo mi niečo hovoria,alebo mojích obľúbených varechačoch,čo majú skoro všetko jedlé pre mňa.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia