
Prvý jarný šalátik
Tak jar sme už privítali s otvorenou náručou. Vonku je nádherne, teploty stúpajú , ...

Palacinky s višňovým pudingom
Suroviny na cesto zmiešame do hladkého cesta. Necháme na chlade 30 minút postáť.
Šampiňónová sviečková omáčka
Na obed ku knedliam nemusí byť vždy mäso. Táto výborná hubová zeleninová omáčka je toho dôkazom....

Kaleráb plnený hubami
Mladé kaleráby vydlabeme, aby steny zostali hrubé 0, 5 cm. Naplníme hubovou plnkou, skrojené...

Rizoto so štyrmi druhmi syra (risotto ai 4 formaggi)
Risotto ai 4 formaggi je klasický recept, ktorý spája to najlepšie z talianskej kuchyne: krémovú textúru ryže a intenzitu zmesi syrov, ako je parmezán, gorgonzola, kozí syr a ementál....

Jablkové müsli s jogurtom
Tento recept je vhodny ako raňajky či večera pre tych čo sa pi dlhej zime chcu...

Mrkvovo-mliečna polievka
Tento recept mám od svojej staršej sestry a je vynikajúci. Už nikdy mliečnu polievku nerobím inak....

Dolky II – Šlejšky sudetské, jizerské
Vdolky- dolky, vdolečky-dolečky... krajové jídlo, které se nejspíš s mnoha obměnami peklo v mnohých...

Grilované chlebíky môjho chlapa
Tak znova po dlhšej dobe prikladám jeden receptík. Tento krát so cteným dovoleným môjho cteného chlapa...

Hubové rizoto s údeným syrom
Toto chutné jedlo patrí medzi naše obľúbené jedlá z hríbov a jeho príprava je jednoduchá.

Hlávkové zelí muškátové
Nejlepší je ze zelí jarního, ale i nejarní je výborné. Hlavně pak na jaře na...

Špargľové tagliatelle
Odkukané nápady rodia ďalšie nápady... stačí raz vziať na špargľu škrabku a už to ide...

Mošonská zelotekvica
Tekvicu, zemiaky očistíme a pokrájame na plátky, pokvapkáme olejom, osolíme a premiešame. Mrazenú zeleninovú...

Rýchle raňajky
Umyté redkovky nakrájame na tekné plátky. Knäckebrot potrime tenkou vrstvou pesta a navrch dáme uhorky, ...

Plnené šampiňóny
šampioniky si umyjeme, odčistíme, zbavíme stopiek a vydlabeme lyžičkou na "misky". takto pripravené šampiony si namočime...

Pečený lilek s oblohou
V troubě nebo na pánvi, na ohni, opečeme celé papriky do černé barvy až se...

Zemiaková paštéta
Zemiaky uvaríme v šupke s rascou a soľou. Vychladnuté olúpeme a nakrájame na plátky. Špenát...

Smotanový jablčník od Ady
Vyšlahané vaječné bielka doplníme cukrom, žltkami a ešte došľaháme. Pridáme vanilkový cukor, kyslú smotanu a...

Brokolicová krémová so šalviou
Recept mám od starkého Ivka z nejakej brožúrky o cholesterole. Údajne znižuje cholesterol :-) deti ju...

Fritatta
Paradajku pokrájame na kocky, a vlozime do vyšlahanych vajec s mukou, pridame tuniak, ...

Jahodová granola
Pozdrav presladeným baleným musli, priamo z pece. (inšpirácia: www. howsweeteats. com)

Drobné medovníčky
Tieto medovníčky nie je potrebné piecť v predstihu, sú mäkké a nestvrdnú, ak ich dám po vychladnutí...

Bylinkové knedličky zapekané so zeleninou
Niet nad čerstvé suroviny, z ktorých sa zrodí omnoho chutnejšie, voňavejšie i zdravšie jedlo...

Orechová tortička
bola robená z lásky pre mamičku k MDŽ. je učiteľka hudobnej, preto tie noty a...

Špenátovo-parmezánové suflé
Výborný rýchly nákyp vhodný aj na raňajky, desiatu či olovrant.

Rýchly kus-kus
Doma bolo strašne veľa roboty tak sa mi v hlave zrodil nápad na rýchly obed-len pre mňa....
Druhy jedál
Bezmäsité jedlá
Mäsité jedlá
Cestoviny
Exotické jedlá
Huby
Nápoje
Ovocné
Pizza
Podľa prípravy
Rýchle jedlá
Syry
Zelenina
Zemiaky