6-8
porcií
porcií
80 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
0,5 kg |
|
1 kocka |
|
1 dl |
|
100 g |
|
2 balíčky |
|
2 ks |
|
Tvarohová plnka: | |
0,5 kg |
|
3 PL |
|
2 PL |
|
2 balíčky |
|
1 kl |
|
Ozdoba: | |
|
|
1 PL |
|
|
Postup
-
1
Do misy dáme všetky sypké suroviny na cesto, pridáme vajcia, mlieko s droždím, maslo a zarobíme cesto, ktoré potom necháme v teple hodinu kysnúť. Po vykysnutí rozdelíme cesto na 20 bochníčkov, ktoré necháme kysnúť ďalších 10–15 minút.
- 2
Na vymastenom plechu urobíme z bochníčkov koláče (vytlačíme ich prstami) tak, aby mali zvýšený okraj. Koláčiky potrieme rozšľahaným vajcom. Všetky suroviny na tvarohovú plnku ušľaháme. Tvarohovú plnku dáme na pripravené koláčiky.
- 3
Navrchu ozdobíme koláčiky po lyžičkách slivkovým lekvárom zmiešaným s PL rumu, podľa chuti posypeme hrozienkami a dáme piecť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu