Klasické české koláče

redakcia - fotkaredakcia, 9. decembra 2009
6-8
porcií
80 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
0,5 kg
1 kocka
1 dl
100 g
2 balíčky
2 ks
Tvarohová plnka:
0,5 kg
3 PL
2 PL
2 balíčky
1 kl
Ozdoba:
1 PL




Postup

  1. 1

    Do misy dáme všetky sypké suroviny na cesto, pridáme vajcia, mlieko s droždím, maslo a zarobíme cesto, ktoré potom necháme v teple hodinu kysnúť. Po vykysnutí rozdelíme cesto na 20 bochníčkov, ktoré necháme kysnúť ďalších 10–15 minút.

  2. 2

    Na vymastenom plechu urobíme z bochníčkov koláče (vytlačíme ich prstami) tak, aby mali zvýšený okraj. Koláčiky potrieme rozšľahaným vajcom. Všetky suroviny na tvarohovú plnku ušľaháme. Tvarohovú plnku dáme na pripravené koláčiky.

  3. 3

    Navrchu ozdobíme koláčiky po lyžičkách slivkovým lekvárom zmiešaným s PL rumu, podľa chuti posypeme hrozienkami a dáme piecť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia