
Cesnakovo-syrová nátierka
Syr nastrúhame najemno. Pridáme k nemu roztlačený cesnak a kupovanú alebo domácu tatársku omáčku a dobre...

Paštrnákové brownies s čokoládovým mousse
Paštrnák očistíme, nakrájame a uvaríme domäkka. Rozmixujeme ho s ostatnými ingredienciami (okrem malín) v mixéri...

Rezance s citrónovou omáčkou
CITRON UMYJEME HORUCOU WODOU. KORU OSTUHAME A Z CITRONA VYTLACIME STAVU. SALWIU OPLACHNEME OSUSIME NAKRAJAME DAME ICH...

Baszomti Lazaňát
Ide o prudko dekadentné lasagne s vrstvami z hnedej ryže, tempehu a domácich paradajok.

Zapekané figy s medom, pistáciami a kozím syrom
Naše figy začali dozrievať až neskôr, tak ešte stále vymýšľam recepty ako ich využiť. A...

Pečený bochník so špargľovo-parmezánovou plnkou
Od apríla do júna kraľuje v našej kuchyni kvalitná slovenská špargľa. Je totiž zdravá, ľahko stráviteľná,...

Tekvicové mafinky
Tekvica patrí k najuniverzálnejším plodinám. Vieme z nej pripraviť slané, ale aj sladké jedlá, chuťovo zaujímavé, zdravé, ľahké a...

Jablečná pěna
Jablka seřízneme, vydlabeme, zbavíme jadřinců a vydlabanou část dáme do kastrůlku, zasypeme cukrem a...

Jahodové risotto
Netradičná kombinácia, ale zato naozaj originálna chuť. Vyskúšajte túto kombináciu sladkých jahôd, slaného vývaru...

Zeleninový koláč s brokolicovým korpusom
Brokolicu umyjeme, očistíme a nakrájame na samostatné stredne veľké ružičky. Takto pripravenú brokolicu spolu s...

Fiesta ryžová miska
Recept inšpirovaný mexickou kuchyňou vám zachutí. V kombinácii s ryžou SOS Classic si ho zamilujete.

Cestoviny s uhorkovou omáčkou
Uhorky väčšina z nás používa na šaláty. Ale napadlo by vás použiť ich na omáčku na...

Veľkonočná zelená polievka
Brokolicu umyjeme a rozoberieme na menšie kúsky. Pridáme do hrnca spolu s celým čiernym korením a...

Čerstvé bazalkové pesto
Voňavé bazalkové lístky sú ideálne na prípravu domáceho pesta na cestoviny....

Syrové roztavence Májovienky
Keďže jedného obdobia som mala možnosť vyrábať si syry z kozieho mlieka, mala som ich nad...

Hubník s bielou omáčkou
Ferkóóó, poď k nám, robila som fazuľovú a Ágika ju nechce jesť! Kričala Marikanéni z...

Verzere
Verzere je štvorcový veľký moldavský piroh plnený hlávkovou alebo kyslou kapustou....

Špenátový klobúčik v cibuľovom kréme
Všetky suroviny na klobúčik zmiešame a vypracujeme hladké, ale veľmi pružné cesto a necháme ho asi pol hodiny odpočinúť...

Cuketové carpaccio
Ľahký svieži šalát s paradajkami, čili a čerstvou bazalkou, doplnený chrumkavými semienkami z granátového jablka....

Kefírový dip s avokádom
Kefírový dip s avokádom na našom stole nikdy nesmie chýbať. Je osviežujúci a hodí sa k...

Uhorkové jednohubky
Po sviatočnom hodovaní sa snažím so striedavým úspechom naskočiť na ľahšie stráviteľné jedlá......

Sterilizovaný základ na paradajkovú polievku
Pri zaváraní trochu roboty, ale v zime si uvaríme polievku ako z čerstvých paradajok.

Gaštanová hruška
Tento dezert som nerobila ja, ale moja maminka ale nedá mi to nepodeliť sa o neho....

Orechové sušienky s rozmarínom
Toto je veľmi podobný recept , ktorý som zdieľala naposledy, len namiesto pekanových orechov sa...

Mexický šalát s pórom
Trošku netradičný šalát, ktorý sme si obľúbili na dovolenke a priniesli si aj recept.