
Uhorky marinované v hrubozrnnej dijonskej horčici
Osvěžující doplněk ke grilovaným masům, řízkum fašírkám... samotné, k vajíčkům a pod. Vychlazené jsou bezkonkurenční....

Makové palacinky
Spojiť príjemné s užitočným sa dá aj pomocou makových palaciniek....

Uhorkové jednohubky
Po sviatočnom hodovaní sa snažím so striedavým úspechom naskočiť na ľahšie stráviteľné jedlá......

Špagety so špenátom, shiitake hríbami a nivou
Keďže sa stravujem vegetariánsky už nejakú dobu, zistila som, že je veľmi dôležité pri varení...

Paprikové muffiny bez lepku
Upečte si tieto chutné bezlepkové muffiny na slano. Máte zaručene dobrú večeru alebo desiatu na druhý...

Šalát z červenej kapusty s chrenom
Šaláty sú mojou obľúbenou časťou jedál. Iné robievam na jar a v lete, iné na jeseň a v zime....

Zeleninový šalát s olejom z tekvicových semienok
Tento šalát je svieži a najviac sa hodí do dllhých letných večerov pri gitare

Jednoduchá ryža s rezancami
Vynikajúca kombinácia ryže a rezancov vytvára dokonalé jedlo pre tých milovníkov varenia, ktorí chcú vyskúšať niečo nové...

Vajcia nakladané v octe
Tento recept bol uverejnený v časopise Život pred vyše 30 rokmi. Vyskúšala som a zachutil nám....

Currywurst na vegánsky spôsob
Jeden z top európskych street foodov. Obľúbený hlavne v neskorších hodinách, ako doprovod k tým...

Fiesta ryžová miska
Recept inšpirovaný mexickou kuchyňou vám zachutí. V kombinácii s ryžou SOS Classic si ho zamilujete.

Cícerové ragú s opekanou knedľou bez lepku
Máte chuť na výživný obed bez mäsa plný bielkovín, vitamínov a k tomu ešte aj veľmi chutný? Ste na správnej adrese....

Gnocchi s paradajkovo-mätovou šťavou
Ľahké a osviežujúce. Prirodzene z čerstvých surovín.

Zeleninový koláč s brokolicovým korpusom
Brokolicu umyjeme, očistíme a nakrájame na samostatné stredne veľké ružičky. Takto pripravenú brokolicu spolu s...

Paštrnákové brownies s čokoládovým mousse
Paštrnák očistíme, nakrájame a uvaríme domäkka. Rozmixujeme ho s ostatnými ingredienciami (okrem malín) v mixéri...

Veľkonočná zelená polievka
Brokolicu umyjeme a rozoberieme na menšie kúsky. Pridáme do hrnca spolu s celým čiernym korením a...

Pečený bochník so špargľovo-parmezánovou plnkou
Od apríla do júna kraľuje v našej kuchyni kvalitná slovenská špargľa. Je totiž zdravá, ľahko stráviteľná,...

Ľahká polievka z mrkvy
Na masle nechám zosklovatieť nakrájanú cibuľu, následne pridám umytú na hrubo nastrúhanú mrkvu, orestujem...

Jahodové risotto
Netradičná kombinácia, ale zato naozaj originálna chuť. Vyskúšajte túto kombináciu sladkých jahôd, slaného vývaru...

Pohánka so šampiňónmi a s baby špenátom
To, že pohánka bola obľúbená a vďaka zdraviu prospešným látkam využívaná v pokrmoch našich predkov je známe asi všetkým....

Cestoviny s uhorkovou omáčkou
Uhorky väčšina z nás používa na šaláty. Ale napadlo by vás použiť ich na omáčku na...

Rezance s citrónovou omáčkou
CITRON UMYJEME HORUCOU WODOU. KORU OSTUHAME A Z CITRONA VYTLACIME STAVU. SALWIU OPLACHNEME OSUSIME NAKRAJAME DAME ICH...

Baszomti Lazaňát
Ide o prudko dekadentné lasagne s vrstvami z hnedej ryže, tempehu a domácich paradajok.

Nepečený smotanový dezert s piškótami a ovocím
Jednoduchý, chutný koláč na horúce letné dni, ktorý si ihneď zamilujete!

Jablečná pěna
Jablka seřízneme, vydlabeme, zbavíme jadřinců a vydlabanou část dáme do kastrůlku, zasypeme cukrem a...