Zemiaková tofu omáčka
Tofu mame velmi radi, pripravujem jedla z nej casto, mam ich vyskusane a osvecili sa...
Cuketa plnená pohánkovým rizotom
Cuketu umyjeme a nakrájame na pníky, ktoré vydlabeme.
Tvarohové pirohy s gaštanovou omáčkou
Zemiaky najemno nastrúhame, pridáme vajce, múku, soľ a vypracujeme cesto. Cesto vyvaľkáme a vykrojíme...
Lokše s tekvicovým džemom a gaštanovým krémom
Tekvicový džem: Tekvicu nakrájame na menšie kocky, zmiešame s pomarančom. Pridáme spolu s roztopeným maslom...
Trojfarebný kuskus
Tento recept ponúkam ako prílohu ku kuraciemu mäsu alebo iba ku šalátu. Je jednoduchý na prípravu....
Tofu na cukete
na panvicu nalej trocha oleja, daj na kocky pokrajanu cuketu a minutku opraz. Potom ju posyp...
Syrové rezance
Aj keď dnes sa už častejšie používajú aj hotové rezance kúpené v obchode, takéto sa (zatiaľ)...
Zelená fazuľka s restovanými paradajkami
Sú zdravé, hodia sa ku grilovanému mäsu, aj ku steaku.
Pečené brokolicové fašírky so syrom
Stará dobrá chutná klasika, ktorá je vhodná na obed a nielen v pôstnom období.
Polévka z červených paprik
Na másle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme nakrájený česnek, nakrájené papriky a brambory. Osolíme a...
Marinované olivy so sušenými paradajkami
Olivy u mňa v kuchyni jednoducho nesmú chýbať. Či už ako súčasť rôznych receptov alebo ako...
Trojcibuľová krémová polievka so syrovými knedličkami
Videla som ju na stránke Nosalty. hu a knedličky tiež tam v inej polievke. Nie identická,...
Ľahký ryžový šalát
Tento recept som vymyslela sama a tak sa niekomu nemusí páčiť. Je na dlhý deň v...
Bodkované rezance so smotanou a jarnou cibuľkou
Nehľadala som na nete, či už niekto tieto rezance robil, jednoducho som si to vymyslela...
Papriky ako minútka
Papriky nakrájané na jemné rezance posypeme trochou drvenej rasce, soli a prikryté pokrievkou ich necháme niekoľko minút dusiť na tuku...
Mujadara - libanonská ryža so šošovicou
Mujadara - tradičny pokrm z Blízkeho východu, konkrétne Libanonu. Tvorí ho ryža a šošovica s jednoduchými konreninami....
Bezlepkové krupicové guľky
Najmä v lete sú populárne sladké múčne jedlá. Sú rýchlo hotové, zasýtia a dobre chutia....
Tarte Tatin s mrkvou a fetou
Tento recept pochadza z francuzskeho casopisu Gourmand. Tarte Tatin znamena prevrateny kolac.
Portulaková praženica
Rastlina, ktorá sa dá v kuchyni použiť ako zelenina. Výborná je surová na šaláty, alebo z nej môžete uvariť aj chutné jedlo....