Orechoví ježkovia so šípkovým džemom

patincatsomekitchen - fotkapatincatsomekitchen, 19. októbra 2016

Títo jesenní ježkovia sú rýchlo hotoví, nakoľko po zarobení cesto netreba dávať do chladničky. V recepte som použila 120 g kokosového oleja. Ak použijete maslo, množstvo sa môže mierne líšiť. Koláčiky som spájala šípkovým džemom zmiešaným s mletými vlašskými orechmi. Použila som pomerne riedky džem, preto v pomere prevažovali orechy. Je na vás, akú konzistenciu zvolíte, koláčiky môžete zlepovať aj džemom bez orechov.
http://www.patincatsomekitchen.com/orechovijezkovia

Suroviny

250 g
60 g
60 g
1 ČL
120 g
Plnka:
cca 6 PL
cca 10 PL
Zdobenie:
30 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny spolu zmiešajte a spracujte cesto.

  2. 2

    Cesto vyvaľkajte čo najtenšie a povykrajujte ježkov.

  3. 3

    Pečte pri 180 °C asi 12 minút.

  4. 4

    Koláčiky nechajte úplne vychladnúť.

  5. 5

    Zmiešajte šípkový džem s orechmi a zmesou zlepujte koláčiky.

  6. 6

    Čokoládu roztopte vo vodnom kúpeli a koláčiky ozdobte.

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: