Orechoví ježkovia so šípkovým džemom
Foto: patincatsomekitchen
Títo ježkovia sú rýchlo hotoví, nakoľko po zarobení cesto netreba dávať do chladničky. V recepte som použila 120 g kokosového oleja. Ak použijete maslo, Zobraziť celý popisTíto ježkovia sú rýchlo hotoví, nakoľko po zarobení cesto netreba dávať do chladničky. V recepte som použila 120 g kokosového oleja. Ak použijete maslo, množstvo sa môže mierne líšiť. Koláčiky som spájala šípkovým džemom zmiešaným s mletými vlašskými orechmi. Použila som pomerne riedky džem, preto v pomere prevažovali orechy. Je na vás, akú konzistenciu zvolíte, koláčiky môžete zlepovať aj džemom bez orechov. <br /> <a href="http://www.patincatsomekitchen.com/orechovijezkovia" target="_blank">http://www.patincatsomekitchen.com/orechovijezkovia</a>
Postup
-
1
Všetky suroviny spolu zmiešajte a spracujte cesto.
- 2
Cesto vyvaľkajte čo najtenšie a povykrajujte ježkov.
- 3
Pečte pri 180 °C asi 12 minút.
- 4
Koláčiky nechajte úplne vychladnúť.
- 5
Zmiešajte šípkový džem s orechmi a zmesou zlepujte koláčiky.
- 6
Čokoládu roztopte vo vodnom kúpeli a koláčiky ozdobte.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
davala som klasicku hladku, neuviedla som konkretne, pretoze vzdy uprednostnujem, ak ludia urobia recept podla seba, ak niekto pouziva celozrnnu, spaldovu alebo bezlepkovu, to je jedno, kolaciky sa podaria, pripadne sa len trosku zmeni mnozstvo tuku :)
dakujem :)