Žampionový salát s okurkou
Velmi oblíbené, velmi chutné, syrové žampiony v kombinaci s okurkou, nejlépe křehkou nakládačkou
Orechovo-kokosová granola s brusnicami
S jogurtom, acidkom, ovocím... skvelé raňajky, desiata alebo olovrant...
Hrianky s hráškovým pyré
Hráškové pyré je zaujímavou prílohou ku grilovanému mäsu, ale výborne chutí aj na hrianke.
Baklažánová nátierka
Jedna z variácií na blízkovýchodné pomazánky, s možnosťou mnohých úprav.
Zemiakovo-zelerová kaša so šampiňónmi a s cukrovým hráškom
Zeler a zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Uvaríme domäkka. Scedíme, pridáme trochu mlieka...
Specialità e gustoso pesto
Listy medvedieho cesnaku umyjeme pod tečúcou vodou, potom ich pridáme do mixéru. Pridáme olej, ...
Mošonská zelotekvica
Tekvicu, zemiaky očistíme a pokrájame na plátky, pokvapkáme olejom, osolíme a premiešame. Mrazenú zeleninovú...
Jogurtová polievka
V stredne veľkom hrnci uvaríme ryžu s 2 hrnčekmi vody domäkka. Pripravíme si 4 hrnčeky horúcej vody.
Hubové teriyaki
Dymom bozkané grilované huby, kombinácia teriyaki, medu, zázvoru a cesnaku, dozdobené sezamom a...
Plnené šampiňóny
Plnené šampióny som prvýkrát robila v škole na praxi. Je to úžasné jedlo. Väčšinou sa...
Špenátovo-šampiňónové bruschetty
S tými tradičnými paradajkovo-bazalkovými majú moje bruschetty spoločný len názov. Pravda je, že mám doma...
Barevné slané palačinky
Všechny přísady na palačinky metlou ušleháme a necháme 20 minut odpočinout. Těsto rozdělíme na 3 díly...
Chlebová polévka s belugou
Černá čočka - beluga, dobrá, vařená za půl hodiny, hodí se na saláty, ...
Ovsené vločky s chia semienkami
Chia semienka sa u nás bežne nepoužívajú, ale nezaškodí si ich občas pridať napríklad do raňajok....
Sushi v štýle „cha han donburi“
Donburi je tradičné japonské jedlo, je to miska dusenej ryže pripravovaná s rôznymi surovinami. Receptov...
Ratatouille z cukiet
Nakrájanú cibuľu osmažíme, pridáme cuketu nakrájanú na kocky a 15 minút dusíme domäkka
Napoleonky z bryndze a opečenej (grilovanej) zeleniny
Pôvodný Napoleon je francúzske pečivo, alebo mille-feuille – tisíc listov, pretože je spravený z niekoľkých...
Hubová polievka
Huby a cibuľu nakrájame a spoločne s rascou osmažíme v hrnci na masle.
Teplé sendviče s Ajvarom
Komerčný recept Toto jedlo je nie len vhodné na dlhé zimné večery, ale môžete ho spokojne podávať...
Spanakoriso - grécka špenátová ryža s kôprom a fetou
Tento recept pre vás pripravila Martina, mamachef. Spanakoriso - tradičný grécky recept, dochutený kôprom a citrónovou kôrou....
Veterníky s hráškovou penou
Do kastróla vylejeme mlieko, vodu a olej. Pridáme maslo a soľ. Necháme zovrieť, odstavíme...
Manakish (arabská pizza)
Chlebové placky, ktoré sa dajú rôzne ochutiť, sú obľúbené napríklad v Jordánsku. Hovorí sa...
Šalát s avokádom a vajíčkami
Mala som kúpené 2 zrelé avokáda a mladý taliansky baby špenát vo vaničke (125 g). Ostatné...
Polievka z póru, zeleru a z nakladanej zelenej fazuľky
Tato polievka dnes mala premieru :-) napadlo ma skombinovat por, zeler a nakladanu sladkokyslu zelenu...
Špargľové košíčky s mozzarellou
Z masla, múky, troch žĺtkov a soli vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme ho natenko...
Zavárané lúpané paradajky v pretlaku
Zavárané paradajky v pretlaku využijeme najmä v zimnom období. Hodia sa do lazaní, šalátov ale...
Zapekaný ježkový baklažán
Baklažán narežeš na kolieska, ale nedorežeš až do konca, čiže ti zostane spodok v celku...