Žltý šalát

martinis - fotkamartinis, 4. februára 2013
Žltý šalát
Foto: martinis

Samé žlté suroviny - strúhaný syr, ananás, kukurica, to všetko zmiešané s jogurtom a cesnakom a podávané na liste ľadového šalátu.

1
porcia
10 minút
príprava

Suroviny

50 g
1/2 konzervy
100 g
3 PL
2 strúčiky
1 list




Postup

  1. 1

    Tento šalát je veľmi dobrý na víkendové raňajky, kedy vás príjemne naladí do slnečného zimného dňa ... pripomeňte si chuť exotiky ananásom a kukuricou v tomto žiarivom šaláte :-)

  2. 2

    Do misy nastrúhame okolo 50 g obľúbeného tvrdého syra na hrubších slzičkách. Trošku si necháme aj na ozdobenie. Pridáme polovicu konzervy sterilizovaného ananásu nakrájaného na kocky bez nálevu a zhruba hrsť či dve kukurice.

  3. 3

    Na vrch dáme 3 lyžice hustého jogurtu, k nemu pretlačíme aj dva strúčiky cesnaku. Osolíme, okoreníme a dobre vymiešame.

  4. 4

    Na tanierik dáme list šalátu, naň samotnú "žltú" zmes a záverom posypeme troškou syra a obložíme paradajkami, prípadne posypeme aj troškou oregana. Fajn energický šalát, či už chcete vyraziť lyžovať, na turistiku alebo ostať doma leňošiť v posteli :O)

Diskusia k receptu

radost
@martinis tieto tvoje recepty ma vždy zaujmú...napadlo ma=celý týždeň ješ zeleninovú stravu..či aj mäsko?
fandím ti..:-))
helca103
Šikovnýýýýý - potešil si ma týmto receptom, urobila som si kolonku v KK kde sú všetky tvoje recepty :-)
sisuk
Ďakujem za inšpiráciu, ukladám, vyskúšam
mirkamt
Hm, aj tento vyzerá chutne, určite si ho v blízkej dobe pripravím ;-) a už teraz sa teším na jeho ochutnávku.
radulienka
@Martinis , tvoje recepty sú nielen zaujímavé a perfektne zostavené, ale máš nádherný štýl popisu, mal by si sa dať na také povolanie, kde by si tieto vlohy využil na reklamné texty, aj ja ti fandím a rada tie recepty skúšam, doteraz mi všetko chutilo, len tak ďalej, máš talent...
martinis
@radost : ďakujem, je super, že mám takú fanúšičku - básničkárku ! :)) k tomu mäsku, už som písal pri inom recepte, určite si si všimla ;)
@helca103 : naozaj ? moje recepty si u teba skutočne zaslúžia vlastnú kolónku ? :)) to som teda naozaj poctený, úprimne ti ďakujem za tvoju podporu ! :-)
@sisuk a @mirkamt : tak nech vám pripraví pekný deň a poteší vaše chuťové poháriky ;)
@radulienka : tak takúto pochvalu som ešte nedostal, no o to viac ma teší, že sa ti páči aj štylistika mojich receptov. veľmi rád píšem a čítam, možno to bude tým - ktovie, možno to vo svojom budúcom povolaní naozaj využijem. teším sa, že rada čítaš moje recepty a neostávaš sklamaná, ďakujem za takýto povzbudivý komentár ... ;))
mirkamt
@martinis , tak aj tento tvoj šalátik mi chutil. Myslím, že som ešte nenašla tvoj šalát, čo by mi nechutil. Podobne ako @radulienka , teším sa na dalšie recepty ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia