Grilovaný syr Brie s figami a so šalátom
Peter Holec
šéfkuchár hotela Zochova chata, 23. mája 2021
šéfkuchár hotela Zochova chata, 23. mája 2021
Foto: Pravda - Ivan Majerský
5
porcií
porcií
25 minút
príprava
príprava
Suroviny
500 g |
|
10-15 ks čerstvé zrelé |
|
100 g |
|
300 g (mix - lollo rosso, biondo, dubový list) |
|
100 g |
|
3-4 PL |
|
1 PL |
|
100 ml |
|
3 PL |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Figy umyjeme, prekrojíme na polovicu, dáme do misky, prelejeme balzamikovým octom (3 lyžice) a premiešame, aby ocot pokryl celé figy. Dáme na 10 minút odležať. Syr nakrájame na plátky hrubé 1 až 1,5 cm.
- 2
Listový šalát a rukolu opláchneme. Väčšie listy natrháme, pridáme rukolu a nadrvené lieskové oriešky. Pripravíme nálev na šalát: Olivový olej, citrónovú šťavu, med, soľ, mleté korenie a balzamikový ocot (1 lyžicu) dáme do úzkej vysokej nádoby a mixujeme ponorným mixérom, kým nevznikne kompaktná zmes.
- 3
Figy a syr dáme na stredne rozpálený gril a grilujeme asi 1–2 minúty z každej strany. Pripravený šalát prelejeme nálevom, jemne premiešame a servírujeme na tanier. Poukladáme ugrilované figy, syr a podávame s opečenými plátkami bagety.
Tiež grilovaný syr:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu