Grilovaný syr
Grilovaný syr

Grilovaný syr Brie s figami a so šalátom

Peter Holec
šéfkuchár hotela Zochova chata, 23. mája 2021
Grilovaný syr Brie s figami a so šalátom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
5
porcií
25 minút
príprava

Suroviny

500 g
10-15 ks čerstvé zrelé
100 g
300 g (mix - lollo rosso, biondo, dubový list)
100 g
3-4 PL
1 PL
100 ml
3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Figy umyjeme, prekrojíme na polovicu, dáme do misky, prelejeme balzamikovým octom (3 lyžice) a premiešame, aby ocot pokryl celé figy. Dáme na 10 minút odležať. Syr nakrájame na plátky hrubé 1 až 1,5 cm.

  2. 2

    Listový šalát a rukolu opláchneme. Väčšie listy natrháme, pridáme rukolu a nadrvené lieskové oriešky. Pripravíme nálev na šalát: Olivový olej, citrónovú šťavu, med, soľ, mleté korenie a balzamikový ocot (1 lyžicu) dáme do úzkej vysokej nádoby a mixujeme ponorným mixérom, kým nevznikne kompaktná zmes.

  3. 3

    Figy a syr dáme na stredne rozpálený gril a grilujeme asi 1–2 minúty z každej strany. Pripravený šalát prelejeme nálevom, jemne premiešame a servírujeme na tanier. Poukladáme ugrilované figy, syr a podávame s opečenými plátkami bagety.

Diskusia k receptu