
Červená šošovica na cibuľke
Minule som skúsila kúpiť červenú šošovicu, ktorú som doteraz ešte nikdy nejedla. Vzišlo z toho...

Ľahké mrkvové karbonátky
Naša mama nám toto tradičné jedlo varila často. Karbonátky robila z uvarenej a postrúhanej mrkvy vyprážané na bravčovej masti. Dosť sýte pre dorastajúcich chlapcov....

Ommek houria - mrkvový šalát z Tunisu
Tento šalát som prvýkrát ochutnala pred rokmi v tuniskej reštaurácii vo Francúzsku a na papierik som...

Červená šošovica s quinoou
Tento obed máte uvarený za pol hodinku, ak práve nemáte quinou, môžete ju nahradiť ryžou alebo zemiakovou kašou....

Mix šalát s vajíčkami na tvrdo
… pridať vajíčka na tvrdo do kombinácie mladej zeleniny ma napadlo až po ochutnaní vymiešaného gréckeho nízkokalorického...

Špagety s cesnakovým krémom a rajčinami
Na tento recept treba dve veci - špagety a cesnakový krém. Ostatné pridávam podľa stavu chladničky....

Focaccia - taliansky chlebový posúch
Focaccia (fokáča) je chutná príloha, ktorá má široké použitie. Hodí sa na raňajky, ako pečivo k polievke na obed, na olovrant alebo aj večeru....

Mrkvovo-zemiaková baba
Načrela som do výstrižkov. Minule ma tu niekto naštartoval v diskusii, tak poriadkujem s...

Vyprážané vajíčka v pšenovej kaši
Žiaden stôl tak nehýri veselými farbami ako práve ten veľkonočný, preto ho mám rád. Jeho...

Pečené baby zemiačky s hubami
Zemiaky kefkou očistíme (nešúpeme), pokrájame na polovičky alebo štvrtky a dáme na plech. Šampiňóny očistíme,...

Tofu - zeleninové lasagne
Dnes ma Katka2 nalákala na jej mrkvovo - brokolicové lasagne. Nedalo mi a upravila som ti...

Tekvicové rizoto s kozím syrom
Tekvicové semienka pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 180 °C 10 až 15 minút. Tekvicu nakrájame na...

Hríbovo-bryndzová polievka
Dve hrste hríbov udusíme na cibulke a oleji pol hodinu. Potom pridáme nakrájané zemiaky, drvenú...

Orechovo-špenátová nátierka na hrianky
Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájam nadrobno.

Zeleninový šalát s fetou
Nie že by som si robila ilúzie o zelenine z obchodu, veď raz za čas ma...

Pór v horčicovo - citrónovej omáčke
Pór dôkladne umyjeme, odrežeme zelené časti a odstránime vrchnú vrstvu listov. Dolnú časť listov odrežeme...

Domáca hubová vegeta
Pre tých ktorým zostala zásoba sušených húb a nevedia čo s nimi... recept som objavil pred rokmi...

Syrová majonéza
V starších kuchárskych knihách sa dajú nájsť zaujímavé recepty aj keď je tam málo fotiek. ...

Ravioli s ricottou a píniovými jadierkami
Pôvodný recept je od Jamie Olivera, ale cestoviny som robila podľa svojho receptu :-) tak ochutnajte...

Sójový fazuľový guláš s haluškami
Tu/na vareche/ moc nejde sójové mäso, ja tomu rozumiem. Sójové mäso nemôže byť živočíšne pretože je rastlinného...

Špaldový kváskový chlieb s celým zrnom
Zrýchlený postup, len raz nakŕmiť kvások a zamiesiť na chlieb. Uvarené celé zrná dodajú chlebu...

Vaječné mini rolky
omelety robievam raz za čas, ale len tak obyčajne po našom, teraz som sa ale...

Zeleninka pre chlapov
A chlap mi to nebude jest... asi preto ze ta mrazena rozvarena zelenina bez chuti ako...

Fazuľový šalát s bryndzou a vajíčkom
Strukoviny, bryndza či vajíčka boli jednými zo surovín základnej obživy našich predkov. A keďže ako...

Tofu na póre
Veľmi chutný, jednoduchý a rýchly obed. Vhodný na toto nastávajúce pôstne obdobie. Recept mám...

Špaldovo-ražný zemiakový kváskový chlieb
Už dosť dlho pečiem chlieb a pečivo, s kváskom aj s droždím. Pôvodný recept je...

Ražný kváskový chlebík
Výborný recept od Maškrtnice, jediná zmena, dávam kysnúť na noc do chladničky a tiež časy...

Žemličky majstrov sveta - Weltmeisterbrötchen
V Nemecku veľmi obľúbené žemle, ktorých názov je dvojznačný. Sú to žemle Majstrov sveta vo...