Zeleninové curry
Zeleninové curry

Zeleninové curry

mackaa - fotkamackaa, 2. apríla 2017
Zeleninové curry
Foto: mackaa

Závislosť v podobe curry.. Neviem, či ma viac baví ho vytvárať alebo jesť :)

Suroviny

1 väčší ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Na panvicu nakvapkáme olivový olej, do ktorého pridáme korenie. Kreativite sa medze nekladú.. ja som tentokrát použila cca lyžičku curry, kurkumy, papriky, namletej rasce, namletého zázvoru a mix čínskych byliniek.. orestovala som to pár minút a šupla som tam 3 pretlačné strúčiky cesnaku, na plátky nakrájanú červenú cibuľu a najemno nastrúhaný zázvor.. po asi 3 minútovom restovaní som tam pridala na kocky nakrájanú väčšiu paradajku.. potom prykryť a dusiť zhruba 15 minút.. ďalej pridávame 2 nakrájané mrkvy, kokosové mlieko, môžeme dochutiť soľou.. dusíme ďalších 15 minút... ešte tam prihodíme brokolicu, pár nakrájaných šampiňónov.. dusíme 10 minút.. nakoniec jedna plechovka cizrny a hrsť čerstvého špenátu.. Podávame s jasmínovou ryžou.. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

root
Hlavne tie nalakované nechty sú na tvorbu jedla ako stvorené. :-)
danda3
Tiež som sa stala závislou na karí, akurát idem variť mrkvové s kešu orechami od Mišky.
1x mackaa
root
@Altyn (2.4.2017 22:40)

A ako si vydedukoval, že ho NEpripravovali? :-) Ale veď kľudne si daj, toľko chémie pokope predsa nemôže škodiť:



mackaa
@Root tie nalakované nechty to nepripravovali.. :) Detaily snáď objasňovať nikomu nemusím.. ide o recept a v tom som, myslím žiadny lak na nechty nespomínala, takže nevidím dôvod prečo sem posielaš takéto zbytočné príspevky.. :)
altyn
@Root (3.4.2017 12:53)

Ja netvrdím že ho nepripravovali, ja sa pýtam ako to znižuje hodnotu receptu. Veď ten lak je na nechtoch, nie v jedle. A recept je dobrý! Takže nechápem, čo ti vadí.
altyn
@Root (3.4.2017 12:53)

A ešte otázočka, ak by si tento recept chcel variť, mal by si nutkanie nalakovať si nechty, lebo ak nie, nevidím dôvod prečo to tak komentuješ. :-)))
lenuckaaa
Mne v recepte chýba v rozpise surovín použité množstvo jednotlivých surovín. To vyzerá ako detská skladačka, kde výsledná chuť bude vždy iná, pretože hádzať na panvicu od oka suroviny závisí od šťastia a nie je to recept, len akýsi odvar receptu. Ale ako zábava, keď nemáš čo robiť asi vhodné :)
1x root




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia