Spaghetti s chobotnicou
Chobotnica sama o sebe je chutovo nevýrazná, zato konzistencia mäsa je veľmi príjemná a správnou prípravou a...
Veľkonočná ovečka
Pekná a hlavne chutná dekoracia na veľkonočný stol alebo ju možete darovať ako tortu.
Ovocná zmrzlina
Lino lada mliečna je najlepším spojencom pri výrobe dezertov a určite ju skúste použiť pri výrobe zmrzliny!...
Pasta con verdure
Lahke jedlo, nielen pre vegetarianov. Obsahuje dostatok vlákniny a ľahko stráviteľné bielkoviny. Okrem toho sú tam...
Domáci chlieb trošku zdravo
Už nejaký čas som chodila okolo špaldovej múky a ani som netušila, že je to ona...
Skvelá bielková citrónová poleva na všetky vianočné koláčiky
Namiešajte si výbornú polevu, ktorá sa hodí nielen na medovníky, ale aj na rôzne drobné pečivo....
Orechová nátierka
Tento recept mám od kolegyne vegetariánky, myslím že je celkom chutný, treba to vyskúšať...
Paella s marinovaným tofu
Tofu nakrájame na hrubšie plátky, zeleninu na malé kúsky. Tofu opečieme na rozohriatej panvici na...
Halušky z dvojakou kapustou
Recept mám z kalendára v ktorom sa varilo podľa fáz mesiaca, len som zabudla pri ktorej...
Anettky s prefermentom
Tieto žemličky vznikli vďaka mojej kolegyni. Na nejakom webe videla obrázok a pod ním stručný recept...
Škoricovo-slivkový cobbler
Jednoduché, svieže, možné spraviť s akýmkoľvek druhom ovocia /čerešne, višne, marhule/, ale...
Vianočné hviezdičky
Slaná plnka: Údené tofu popučíme vidličkou, primiešame francúzsku nátierku a najemno nasekané bylinky. Sladká plnka: Biele...
Slimáčiky z kysnutého cesta s ríbezľami
Z mlieka, 1 PL cukru a droždia pripravíme kvások. Pridáme múku, štioku soli, ...
Domáca zmrzlina z čučoriedkového džemu
Minule som kúpila čučoriedkový džem tak som vyskúšala na zmrzline. :)))
Šurinky s vanilkovým krémom a domácim karamelom
Niekde ich volajú veterníky, inde profiteroles, u nás sme ich vždy volali Šurinky... aspoň...
Tofu lečo s olivami
Konečne som dostala garam-masalu, korenie, ktoré tu bolo veľakrát ospevované. Vyskúšala som ju predvčerom...
Vysmážané kuracie stehienka
Vysmážané jedlá robievam málokedy, ale kuracie stehienka, pekne vykostené a do chrumkava usmažené sú jednoducho...
Svieži koláč
V prvom rade si pripravíme cesto, potom plnku, jablká na plátky. Tento koláč je na prípravu rýchly...
Rezne z kelových listov
Kel sa niekedy v slovenskej kuchyni využíval omnoho častejšie ako dnes. Pritom ide o zdravú a...
Kapustový rímsky eintopf
Môj zabudnutý rímsky hrniec bol v nedeľu využitý na pečené kura a dnes pokračoval vo svojej "anabáze"...
Marhuľový koláč so syrovou polevou
Marhulova sezona je skoncena, ale neodolala som kupit ich aj teraz, ked sa na trhu objavili z...
Cuketovo-šampiňónová kuracia roláda s omáčkou
Mala som chuť na cuketu, ale nie na cuketový prívarok, tak som trochu poposunula hranice...
Medová bábovka
Skúšala som upiecť medovú bábovku a tu je recept. Jednoduchá rýchla a fajnová. Nehovorím, že...
Bravčové pre labužníkov podľa Slávka
Vzorková porcia pre „fajnšmekrov“ poriadneho kúska šťavnatej bravčoviny, ktorá lepí pery aj prsty a je prevoňaná...
Zemiaky s cuketou
Keď už mám v záhrade nové zemiaky aj cukety robievam takýto ľahký obed.
Veľké krevety so špagetami v paradajkovej omáčke
Našim priateľom z najmilších, M&J. Davalovcom z Jarkovej v Trebišove-Paričove, som prisľúbil tento môj...
Husacie stehno nadivoko
Hus s kapustou, pečeň v lokši... hody sa najčastejšie krútia okolo klasiky. Dokonalosť mäska...