Foto: manka1
Zemiakové cesto - zase ma raz dostalo - v dobrom. Musím sa s vami podeliť - lebo cesto je výborné. Pôvodný názov "Plnené Zobraziť celý popisZemiakové cesto - zase ma raz dostalo - v dobrom. Musím sa s vami podeliť - lebo cesto je výborné. Pôvodný názov "Plnené trubičky" sa nenaplnil - zjedli sa prv ako sa naplnili. Výborné sú aj ako tyčinky. Samozrajme sa tento recept dá robiť aj z klasickej múky.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Do misky dáme obe múky, Heru (maslo), pretlačené uvarené zemiaky, žĺtky, soľ. Všetko dobre spolu premiešame - zmiesime - na hladké cesto. Cesto natenko rozvaľkáme na pomúčenej doske, a nakrájame na pásiky - 20cm x 2,5cm. Pásiky ovinieme na kovové rúrky na pečenie (rúrky na šamrolky) Poukladáme na plech (ja som nedávala ani papier, ani nevymasťovala - a neprilepili sa) Vrch potrieme vajcom - môže byť osolené - ale nemusí byť. Upečieme do ružova asi 20 min na 180°C. Stiahneme z rúrok a plníme - ľubovoľnou plnkou.
- 2
V pôvodnom recepte z časopisu Život bola pena z 500ml vyšľahanej smotany, do toho sa vmieša 250g postrúhaný salámový syr, ochutiť paprikou, soľou, pažítkou. V teplom stave sú veeeľmi chutné - aj nenaplnené. Môže sa toto cesto urobiť aj ako tyčinky - a nelámalo sa, ani nedrobilo. Zemiaky tam urobili svoje...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu